L'Àlex, la Sandra i l'Albert conviuen a la Llar Residencial VIII de Girona

El dia a dia a les nostres llars residencials

30-08-2017

Autors: Joan Vera i Agna Egea, Personal d’Atenció Directa de la Llar Residencial VIII de Girona.

Nou persones totalment diferents cadascuna, aporten les seves virtuts en un espai comú. Conviuen entre valors i normes, per tenir una bona harmonia i conviure entre ells.

Parlem de persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten una ajuda durant el seu dia a dia per tal d’aconseguir un desenvolupament personal i social òptim. En aquest sentit, la tasca dels professionals a la llar és essencial. Intentem trobar l’equilibri entre la diversió i la rutina.

El dia comença a les 7h del matí, quan s’aixequen per esmorzar i fer les seves tasques d’higiene. Tot seguit, marxen cap al centre ocupacional on realitzen la seva jornada. Durant aquesta 1h30 es concentra molt de moviment, ja que és un horari comú per a tothom.

A la tornada del centre, cap a les 17:15h, berenen fruita o iogurt, intentant mantenir una dieta equilibrada i així, potenciar els hàbits de vida saludables.

Es vol fomentar l’autonomia de les persones i el seu desenvolupament social. Per aquesta raó, duem a terme un ampli ventall d’activitats durant la tarda, tant sigui de forma individual o col·lectiva; futbol, basquet, zumba, informàtica, teatre, natació...

Una tarda a la setmana es porta a terme una activitat d’oci. Aquest dia és el més desitjat pels nois. Mitjançant assemblees a la llar, els professionals escoltem les demandes dels usuaris. Perquè us feu una idea, les activitats que han tingut més votacions durant l’any són: anar al cinema, fer sopars a fora, demanar pizzes a domicili o jugar a bitlles.

Cada dia a la tarda, després de fer les seves activitats, cadascú realitza les tasques d’higiene personal. Sempre amb la supervisió del professional en el cas que necessiti aquest suport. La nostra funció en aquesta matèria consisteix a fomentar els bons hàbits d’higiene i la cura de la seva imatge.

Els caps de setmana són més dinàmics i podem dedicar més estones al lleure. Aprofitem per fer sortides culturals, esportives, d’oci, etc.

Els professionals que hi treballem tenim la màxima que això és casa dels usuaris. Nosaltres som aquí per facilitar la seva vida i el seu desenvolupament personal i social, sempre tenint en compte les especificitats de cadascú.

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2017. Llegir més articles: REVISTA FRN 2017

Si vols donar suport a projectes com aquest, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: