Membres d'ESADE a la presentació

Aliments Onyar a la III Trobada d'Amics de la Fundació

20-07-2018

Ahir dijous 19 de juliol vam celebrar la III Trobada d'Amics de la Fundació al restaurant La Rosaleda Jardí Degustació.

Amics de la Fundació és un programa que té l'objectiu que el nostre entorn ens conegui i es vinculi en un projecte emocionant com es el de la Fundació Ramon Noguera a Girona, persones que, fent-se amics, col·laborin directament amb la nostra entitat donant suport per impulsar noves iniciatives per aconseguir els objectius que ens proposem.

La trobada anual, que es fa a les portes de les vacances , ens ofereix  l’oportunitat  de poder presentar el què fem i, sobretot, endinsar-nos en nous projectes que, amb el suport del nostres col·laboradores, fa que arribem molt més enllà en la nostra tasca de millorar la  qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ara mateix hem arribat a la xifra de 100 amics de la fundació i, l’any 2017, es va superar la quantitat dཇ.000,00 € en aportacions d'aquests amics.

En la trobada d'ahir,  Salvi Amagat, President de l'organització, va donar la benvinguda als prop de 80 assistents. Seguidament, va passar la paraula a la Pepita Perich, directora de l'entitat, que va presentar un projecte que té com a principal objectiu generar oportunitats de treball mitjançant la producció d’aliments ecològics que comercialitzem amb la marca  Aliments Onyar.

Aliments Onyar va arribar a la nostra organització a partir de la integració de Fundació Onyar La Selva al Grup Fundació Ramon Noguera a finals del 2016. Va ser una iniciativa impulsada per Toni Ruiz i Maite Farrés, fundadors de Fundació Onyar que, amb la col·laboració de la Glòria Argany i el seu equip, van dissenyar el producte i van aconseguir treure'l al mercat amb èxit. 

Ara ens toca a nosaltres agafar el relleu, pel què estem il·lusionats i, alhora, convençuts que tenim davant un gran projecte que ens ha d'ajudar a donar oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual i, a la vegada, tenim un molt bon producte amb totes les premisses per fer possible el seu creixement en el mercat.

Aliments Onyar són productes de l’àmbit de l’alimentació ecològica, de proximitat i de qualitat, pizza i pasta fresca, a més d'elaborats de patés i salses, entre d'altres. Aquests productes tenen un quart  ingredient que és el valor social que aporten. Estem treballant per fer créixer el projecte  Aliments Onyar i ,en aquest punt, hem comptat amb la col·laboració d’ESADE ALUMNI que, a través d’un programa d’assessorament i acompanyament especialitzat, han elaborat un estudi de mercat que ens ha de servir per treballar el nostre pla d’empresa en relació a aquesta activitat. A partir d'aquí, estem treballant en un pla d’acció per avançar en el creixement del projecte. Dues de les accions que ja hem iniciat són:

· Trasllat de l’actual obrador ubicat a Quart cap a unes instal·lacions noves a Girona, que ens permetran millorar tecnològicament i optimitzar els circuits de producció. Aquesta acció ens ajudarà amb la millora del producte actual i a potenciar la innovació cap a  noves gammes de producte.

· Posicionament de la marca a través d'un canvi d'imatge. Justament, ahir vam presentar en primícia el nou logotip d'Aliments Onyar. Hem evolucionat el logotip cap a línies més suaus i més orgàniques, amb més moviment, hem eliminat la d' per simplificar i, pel que fa als colors,, hem mantingut el verd original, que representa el concepte d’ecològic, i hem transformat el lila, un color molt fred, en un granate que dóna el punt de vitalitat i força que necessitem per posicionar la nostra marca.

En la presentació d'aquest projecte, també van intervenir Marta Moreta i Josep Vilà, membres d'ESADE ALUMNI, que van explicar com treballen des d'aquest programa d'assessorament voluntari i com van viure l'experiència amb el projecte concret Aliments Onyar. En aquest punt, volem fer un agraïment a ells i a la resta del grup que va participar en el programa: Anna del Hoyo, Marc Bisbe, Laura Brancós, Gerard Prat, Jordi Pascual i Manel Cunill. 

Per acabar la presentació, vam voler traslladora l'obrador d'Aliments Onyar a La Rosaleda per ensenyar com s'elaboren els nostres productes ecològics, i ho vam fer a través d'un vídeo, on hi podem veure tot l'equip d'Aliments Onyar, liderat per la Cecília Molero, Responsable Tècnica del projecte.  Un agraïment també a ells: Salo, Irene, Mia, Emi, Silvia, Marina, Iliya, Emili, David, Valentín, Jordi i Miquel Angel .

Per acabar la trobada, es va fer un tastet de productes Aliments Onyar als jardins de La Rosaleda, en un ambient immillorable.

Entrades relacionades: