Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)
Projecte obertEl Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona, Sistema Alimentari Sostenible és un projecte cofinançat per la Generalitat (50%), la diputació de Girona (25%) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. L’objectiu és millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental dels sistemes de producció d’aliments al llarg de tota la cadena de valor a la demarcació de Girona. Mitjançant el desenvolupament de solucions innovadores que incrementin la rendibilitat de les activitats relacionades amb la producció, transformació i distribució d’aliments, per possibilitar d’aquesta manera incidir en la sostenibilitat social i mediambiental.
Durada i dates: 36 mesos, 31/12/2019 al 31/12/2022
Consorci:
o Diputació de Girona (coordinador)
o Universitat de Girona
o Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
o Unió de Pagesos de Catalunya
o Ajuntament de Riudellots de la Selva
o Fundació Privada DRISSA
o Grup Fundació Ramon Noguera
o Fundació Privada Emys
o Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.
Impacte esperat:
o Potenciar la línia de negoci de producció i comercialització d’aliments ecològics de proximitat a través del disseny i desenvolupament d’un model productiu de referència, econòmicament sostenible i amb un alt impacte social, prioritzar i aplicar criteris de sostenibilitat ambiental als processos de producció i distribució dels nous productes alimentaris a comercialitzar
o Incrementar la qualitat real i percebuda dels nous productes alimentaris assegurant la seva traçabilitat, la seguretat alimentària i la certificació ecològica, garantir el manteniment i la creació de nous llocs de treball per al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual
o Donar resposta a la missió social i fomentar i promocionar el consum alimentari responsable i sensibilitzar la població en aquest àmbit.
Veure tots els projectes