El Grup Fundació Ramon Noguera està format per 3 entitats socials sense ànim de lucre (Fundació Ramon Noguera, Fundació Montilivi i Fundació Mas Xirgu) amb una implantació territorial a la província de Girona, prioritzant la comarca del Gironès.
La Política del Grup Fundació Ramon Noguera es basa en els següents punts:
La gestió ètica i transparent de la nostra organització.
Satisfer les necessitats i expectatives del nostre client, en un entorn de millora contínua de la qualitat i innovació constant en les eines i metodologia de treball.
Promoure la millora de les condicions de treball enfocada a elevar el nivell de protecció de la seguretat i la salut de tot el personal en el treball.
L’aplicació d’un Sistema de Gestió integrat que garanteixi la qualitat dels serveis i productes amb visió estratègica, processos de treball prèviament validats, innovació constant, mitjans tecnològics i equips humans qualificats.
La integració de les tres entitats i el treball en equip, amb la finalitat d’aconseguir una participació activa de tot el personal treballant pels objectius del grup mitjançant el desenvolupament i aplicació dels procediments i pràctiques operatives.
Una visió proactiva que s’anticipi a l’aparició dels problemes, promovent la prevenció de la contaminació, la millora contínua de la qualitat, la innocuïtat dels aliments i la prevenció de danys i deteriorament de la salut dels treballadors.
La millora de la productivitat general i l’eficiència econòmica mitjançant la millora de les condicions de treball, el desenvolupament tecnològic i la garantia en la qualitat en els processos, en els útils de treball, en els materials, etc.
Tractar les no conformitats i accions de millora de manera col·lectiva, participativa, mitjançant les Juntes de Direcció, on s’estableixin i es facin operatius els programes de millora necessaris en cada cas.
Mantenir i promoure els canals de comunicació interna necessari, formals i informals, per assegurar que la informació necessària es troba en el lloc correcte per a la presa de decisions.
La formació i aprenentatges del personal procurant la millora dels seus coneixements i habilitats, els seus coneixements tècnics, de qualitat, d'innocuïtat dels aliments i dels riscos laborals a què poden estar exposats, per tal que reverteixin en la consecució dels objectius del grup.
La revisió periòdica del Sistema, amb el suport de les auditories internes i amb el coneixement de l’evolució tècnica i dels processos per garantir la seva actualització constantment.
El compromís del compliment dels requisits legals i reglamentaris aplicables a la nostra organització destacant la legislació vigent en matèria de prevenció, de medi ambient, alimentació i la legislació en protecció de dades personals per garantir el dret a la intimitat dels nostres clients, usuaris i de tot el personal.
Garantir els RRHH i materials necessaris per aconseguir els resultats de satisfacció dels nostres clients i usuaris.
Garantir una comunicació fluïda amb els diferents agents relacionats amb les nostres activitats, fent-los extensiu el compromís ètic i de responsabilitat social.
Implicar-nos amb el teixit social local i col·laborar en el seu desenvolupament.
Promoure la igualtat d’oportunitats entre totes les persones i la no discriminació per cap tipus de raó, respectant i promovent els drets humans.
El compromís de protecció del medi ambient, minimitzant l’impacte ambiental de les nostres activitats, treballant per la millora contínua de la gestió dels aspectes ambientals, reduint en la mesura del possible el consum de recursos naturals, les emissions i els residus generats.
El compromís amb la qualitat, seguretat i innocuïtat dels productes alimentaris produïts arran de les nostres activitats, promovent la millora contínua del sistema d'innocuïtat dels aliments i garantint el compliment dels requisits i expectatives dels clients, consumidors i organismes de control.
El compromís amb el compliment i bon funcionament normatiu de la nostra entitat, amb l'objectiu de crear importants barreres per a la prevenció de delictes penals millorant les mesures de prevenció i detecció dels mateixos.