Eduard Corredor, jardiner del CET

Treballadors del Centre Especial de Treball en primera persona

01-10-2020

El Centre Especial de Treball té per objectiu la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual generant ocupació a través de les pròpies activitats econòmiques, oferint a les persones amb especials dificultats els suports necessaris per a l’activitat professional.

En aquesta publicació, recollim quatre testimonis de treballadors del nostre Centre Especial de Treball publicats enguany a la Revista de la fundació i que reproduïm aquí perquè ens semblen molt interessants.

Elisabeth Marina
Treballa a la secció de Neteges Industrials

Al comenzar a trabajar he aprendido mucho de limpieza. Y estoy muy contenta de trabajar en la limpieza. Había cosas que no sabía hacer y ahora sé hacer más cosas que antes. Antes no trabajaba y me seleccionaron para ir a trabajar y ahora estoy muy contenta con la Fundación, que se ha portado muy bien conmigo. Y también con los compañeros, ya que he conocido a mucha gente y estoy muy contenta de conocer gente nueva. Con mi equipo de limpieza me llevo muy bien, y con los compañeros de trabajo también. Estos compañeros sí son muy buenos conmigo, hablamos, reímos y se portan muy bien conmigo, y estoy muy contenta de formar parte de este equipo.

Eduard Corredor
Treballa a secció de Jardinera i Forestals

El meu nom es Eduard, tinc 30 anys i en fa 13 que treballo a la Fundació.

Jo estava estudiant al CEE Font de l’Abella, i vàrem fer una visita a la Fundació amb l’escola. En aquesta visita hi havia la Teresa i la Pepita i varen preguntar a qui li agradaria treballar aquí i en quina secció.

Jo vaig dir ràpidament que m’agradaria treballar en jardineria, que “això d’estar tancat a una oficina no m’agradava”.

I és així, m’agrada molt la feina tinc i la bona relació amb els companys, tot i que amb alguns millor que amb d’altres.

Els primers anys em varen ensenyar molt sobre jardineria, i he après a desbrossar, tallar tanques, tallar herbes, porto cotxe amb el remolc, sé podar, triturar i m’he tret el carnet d’elevador. He après molt i m’agrada la feina ben feta i polida.

Clàudia Gasol
Treballa a secció de Muntatge Industrial

Sóc la Clàudia Gasol i Bosque; tinc 43 anys i fa 18 anys que estic treballant a la Fundació. Als inicis, vaig estar al Centre RAFT 3 de Riudellots de la Selva. Anys més tard, vam passar a ser Fundació Onyar-La Selva i des de fa pocs anys que formem part del Grup Fundació Ramon Noguera, al centre de treball Mas Xirgu.

Ara continuo treballant al centre de Riudellots, on ens dediquem a muntar mecanismes elèctrics de l’empresa Simon.

Durant tots aquests anys, tinc presents moltes persones que m’han ajudat moltíssim, tant a nivell personal com professional, com són la Dolors Freixes, en Quim i la Susi. Més tard la Maite i l’Antonio. Des de sempre, els responsables del taller: en Miguel i l’Antonio. També vull fer un reconeixement als meus companys de la feina, amb els que comparteixo bona part de la meva vida i a part de treballar, ho passem força bé.

Actualment, tinc una gran ajuda per part de la Teresa López, de la Lola i també de la Bea. Em sento molt bé amb la Pepita Perich, directora de la Fundació i encara que vaig començar a treballar en un centre que era familiar, avui, pel què em diuen, estic en un del grups més importants dintre de la província de Girona i això em dona una tranquil·litat laboral. A tots ells, els hi dono gràcies pel què m’han donat.

Eva Porsell
Treballa a secció d’Alimentació

Farà gairebé 3 anys que treballo a la Fundació. Vaig començar treballar en el sector com a auxiliar de neteja de cuina, fent funcions de neteja de pica i rentaplats. Una feina molt entretinguda, on m’organitzo i on ja tinc força experiència. Vaig estar una petita temporada ajudant i aprenent a tallar verdures i fruita, que em va ser molt útil i em va agradar molt.

Des de la Fundació van fer el curs de cuina del projecte “EasyCooking” per aprendre a cuinar receptes d’altres països: Grècia, Portugal i Regne Unit. Receptes de cuina, fàcils de fer, menjar saludable i equilibrat. Una experiència nova molt bona, que tornaria a repetir ja que, a part del coneixement culinari, em va aportar altres coses com conèixer gent nova.

La feina des de sempre m’ha agradat, i al tenir experiència això es transmet i es nota. Dels companys, comentar que són treballadors al màxim, que ens ajudem els uns als altres. El més positiu de treballar a la Fundació és saber valorar les petites coses, apreciar els companys i la feina que tenim i el respecte cap a tothom.

 

Entrades relacionades: