Setmana Mundial de l'Activitat Física i la Salut 2023

31-03-2023

Ha sigut una setmana plena de noves activitats per celebrar la Setmana de l’Activitat Física, fomentar la Salut i lluitar contra l’epidèmia del sedentarisme:  Activitat Física, Moviment i Esport per al benestar de les persones. 

Gràcies al potent programa d’Activitat Física que reben els usuaris i que ja tenen com a hàbit, ens ha portat a organitzar aquesta setmana saludable amb l’objectiu de consolidar un missatge que ens acompanya des de que van començar el programa d’Activitat Física:  

A més moviment menys malaltia. L’exercici és la millor medicina” 

La setena edició d’aquesta setmana activa, està composada de moltes activitats que han estat programades perquè els usuaris del Servei de Teràpia Ocupacional Montilivi i Llagostera i de Llars – Residències de Fontajau i Sarrià, gaudeixin d'aquesta jornada i, un aspecte important a destacar, rebin diferents metodologies d'aprenentatge d'altres professionals del sector del wellness adaptat. 

Dilluns:  

·         Sessió de Ciclisme Indoor, a càrrec de Cesc Massó. Espai cedit pel Pavelló Municipal de Celrà. Sessió orientada als anys 90, on l’inici de la jornada tenia una connexió amb tot el què esdevindria la resta de setmana, a nivell musical. 

Dimarts:  

·         Macro ruta saludable pel màgic entorn de l’Estany de Banyoles. A la vora de 50 usuaris s’han marcat l’objectiu de fer-li la volta a l’Estany o una part. 

Dimecres:  

·         Torneig d’Atletisme, 40 metres llisos. Espai cedit pel Pavelló Municipal de Palau a Girona. Torneig amb fases classificatòries on la competició hi era molt present. La final disputada entre en Toni i l’Adam, va tenir l’Adam com a guanyador. 

Dijous:  

·         Sessió d’Aeròbic. Espai cedit pel Pavelló Municipal de Llagostera. 60 usuaris han ballat unes 10 coreografies, treballades a les sessions d’activitat física, i que tenien la oportunitat de pujar a una tarima per mostrar l’aprenentatge. Seguidament la instructora Karen Repullo, instructora d’aeròbic, ens ha fet ballar a ritme d’Abba, amb el corresponent atrezzo.  

Finalment, s’ha dut a terme l’experiència de ballar una coreografia conjunta, monitors i usuaris conjuntament, per concloure aquesta magnifica setmana de la salut. 

 

Entrades relacionades: