Segona Jornada de rugbi adaptat mixt entre la FRN i el GEIEG

29-03-2022

Dissabte 26 de març, les seccions de rugbi i esport adaptat del GEiEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí) i la Fundació Ramon Noguera vam organitzar una jornada de mixed ability rugbi, la segona trobada en el marc d'un acord entre les dues organizacions que té l'objectiu de millorar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’activitats esportives.

El mixed ability rugbi -o rugbi adaptat- és una modalitat inclusiva d'aquest esport en què participen i juguen plegades persones amb i sense discapacitat. La jornada es va desenvolupar a les instal·lacions de Palau amb una gran acollida i bon ambient entre els participants, que van ser més de quaranta. Entre ells, hi havia representants de les dues entitats: jugadors veterans de rugbi, usuaris dels serveis de la fundació i familiars d'ambdós parts.

L'objectiu d'aquestes trobades és conèixer aquest esport i gaudir tots junts, fet que es va veure reflectit en les dues hores de joc que es va desenvolupar durant el matí de dissabte. La jornada es va iniciar amb les presentacions dels participants i, a continuació, es va organitzar un escalfament amb diferents jocs col·lectius amb pilota per tal de fomentar la interacció del grup, per seguir amb exercicis d'iniciació per aprendre diferents tècniques de joc. 

Francesc Massó, tècnic d'Activitat Física de la Fundació Ramon Noguera, que va assistir a la jornada, va posar èmfasi en com de gratificants són aquestes experiències per a les persones, pel fet de poder participar de manera inclusiva en un esport com el rugbi, que han practicat algunes vegades però no tant a fons com en aquestes trobades. La propera jornada tindrà lloc el 30 d'abril.

 

Entrades relacionades: