Un moment de l'obra

"Revolució", un espectacle protagonitzat per 90 actors en risc d’exclusió social

06-05-2016

El 7 de maig s’estrena “Revolució”, una obra construïda de forma col·lectiva a partir de les idees dels pròpis actors, persones amb risc d’exclusió social de diferents centres de la província de Girona. Aquesta nova producció d’Escenaris Especials parla dels límits de la llibertat, la justícia social i la corrupció del poder.

L’obra consta de dues parts que es poden veure en dies diferents i que tenen sentit de forma independent o en conjunt. És la història d’una Revolució: en una societat governada pel partit dictatorial X, es prohibeix llegir i escriure a tota la ciutadania, però un treballador d’una petita fàbrica de llaunes comença a plantejar-se si hi ha una altra manera de viure. D’aquesta manera comença la Revolució.

LA REVOLUCIÓ. Vol.1: Explosió
Amb els alumnes de Fundació Mascasadevall, CSM Alt Empordà, CEE Palau i Fundació Estany.

Dissabte 7 de maig, 18h. Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.
Dissabte 4 de juny a les 18h. Sala La Planeta de Girona. 

LA REVOLUCIÓ. Vol. 2: Albada
Amb els alumnes de Fundació Ramon Noguera, Fundació Astres, CSM Girona i Centre Canaan.

Diumenge 8 de maig, 11h. Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.
Diumenge 5 de juny a les 11:00h a la Sala la Planeta de Girona. 

Teatre terapèutic
Escenaris Especials utilitza el teatre com a eina d’intervenció psicològica, els seus protagonistes són persones amb discapacitat intel·lectual o psíquica, adults en procés de deshabituació de tòxics, persones diagnosticades d’autisme o psicosis i nens amb deficiències neuromotores. A través del teatre treballen qüestions com la memòria, l’expressió de les emocions, les habilitats socials o l’autoestima.

Les produccions d’Escenaris Especials tenen l’objectiu de funcionar a nivell escènic, per la qual cosa presenten obres d’alta qualitat interpretativa, amb estructura rítmica, una posada en escena cuidada i un fort treball professional i tècnic. D’aquesta manera sorgeixen espectacles que fascinen per la seva proposta artística i no per la situació personal que viuen els protagonistes.

El projecte va néixer dins l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Banyoles i ja compta amb 10 anys de recorregut. Actualment, hi participen 7 centres de la província de Girona, sumant més de 100 alumnes.

Les entrades es poden adquirir mitjançant la pàgina web d’Escenaris Especials a un preu de 5€.

A continuació podeu veure algunes de les fotografies de moments de l'obra interpretats per els alumnes de teatre de la Fundació Ramon Noguera.

Entrades relacionades: