Faraó i Pol·len, les dues exposicions de Temps de Flors on hi participem

10-05-2019

El dissabte 11 de maig és el tret de sortida a la 64a. exposició "Temps de Flors", l'esdeveniment floral que engalana la ciutat de Girona, decorant el patrimoni monumental i històric del Barri Vell, i que s'allarga fins el 19 de maig.

EXPOSICIÓ "FARAÓ, REI D'EGIPTE"

La Fundació Ramon Noguera participa activament, i des de fa molts anys, en l'exposició que fa "la Caixa" al CaixaFòrum de Girona (la Fontana d'Or). Aquest any , també des dels centres ocupacionals, hem elaborat artesanalment decorats inspirats en l'exposició "Fararó, Rei d'Egipte", una mostra formada per una colecció d'objectes procedents del British Museum, explorant els ideals, el simbolisme i la ideologia dels faraons, així com la realitat de la vida a la Vall del Nil. Per fer els decorats, s'han utilitzats els colors predominants d'aquesta exposició instal·lada al CaixaFòrum: blau turquesa, daurat, blau marí, verd i vermell granatós, amb elements vegetals tan característics d'Egipte com la palmera i el papir.

Amb aquests elements d'inspiració egípcia també hem decorat les oficines de Caixabank dels carrers Santa Clara, Creu i plaça Independència. Tots els clients d'aquesta entitat bancària que s'acostin a les oficines durant els dies de Temps de Flors, rebran una bossa de ràfia amb una il·lustració de la ciutat de Girona feta per usuaris dels centres ocupacionals de la Fundació Ramon Noguera. 

EXPOSICIÓ "POL·LEN"

Enguany, participem activament, i per segona vegada, en la decoració dels jardins de la Devesa, un dels punts que es va incloure l'any passat per primera vegada en el recorregut de Temps de Flors, i on hi tenim ubicat el nostre restaurant La Rosaleda Jardí Degustació.

L'expoció, sota el títol de "Pol·len", ha estat dissenyada pels artistes  i cistellers de TRAMATS, en Josep Mercader i la Magda Martínez, i també ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Devesa-Güell. Des dels Jardins de la Devesa,” Pol·len” vol agraïr a les abelles la tasca que fan a l’hora de pol·linitzar les nostres flors perquè la natura evolucioni al seu ritme. Representa l’apassionant món de les abelles amb el seu cicle vital, i amb la relació de l’home amb aquests insectes al llarg de la història i els productes que obtenim de la seva feina. 

La instal·lació consta de 30 ruscos d’abelles fets de forma artesanal amb teixits vegetals i recoberts de fang, tal i com es feien antigament, col·locats a la part central dels jardins de forma lineal ordenada, 6 elements fets de fibres vegetals que simbolitzen eixams d’abelles fora del rusc, 1 estructura de teixits hexagonals amb làmines de castanyer, que simbolitzen les cel·les de les abelles dins el rusc, uns embocalls fets de fil de cotó de tons groguencs, ataronjats i marrons que simbolitzen el pol·len i unes divertides abelles sobre el pol·len, aquests dos últims elements fets al centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera.

 

Entrades relacionades: