Usuaris del centre ocupacional ajuden amb la decoració

La Fundació Ramon Noguera col·labora a la 63a. exposició Temps de Flors de Girona

11-05-2018

El dissabte 12 de maig és el tret de sortida a la 63a. exposició "Temps de Flors", un gran esdeveniment que engalana la ciutat de Girona i la converteix a en un mar de flors que vesteixen el patrimoni monumental i històric del Barri Vell.

La Fundació Ramon Noguera participa activament des de fa molts anys en aquesta mostra, dissenyant i elaborant artesanalment decorats de cartró pedra amb temàtica floral des dels seus centres ocupacionals. Enguany, com ja ve essent un clàssic des de fa uns anys, hem col·laborat en la decoració del CaixaFòrum, a la Fontana d'Or (exposició núm. 30 del plànol) i de diferents oficines bancàries de CaixaBank, les dels carrers Santa Clara, Nou, Sant Agustí i Sant Fèlix. Els dissenys florals estan inspirats en l'exposició de pintura flamenca i holandesa dels segles XVI i XVII que es pot visitar ara mateix al CaixaFòrum.

Aquest any hi ha una novetat, i és que també participem en la decoració dels jardins de la Devesa, un dels punts que s'ha inclòs per primera vegada en el recorregut de Temps de Flors, el núm. 141. Hi col·laborem donat hi ha ubicada una de les línies d'activitat que gestionem, el cafè restaurant La Rosaleda Jardí Degustació. Hi hem col·laborat tant des de la línia de jardineria, com dels centres ocupacionals.

L'obra, a la que s'ha anomenat FOTOFLOR, ha estat dissenyada per l'artista i cisteller Josep Mercader, de TRAMATS, que està avesat a treballar amb vímet, i també ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Devesa-Güell.

Els jardins de la Rosaleda de la Devesa són un espai bastant desconegut per als gironins, per això amb aquesta proposta el que volem és obrir-lo i donar-lo a conèixer en un marc, Temps de Flors, que ens dóna l’oportunitat d’acostar-lo a tots els visitants que s’apropin a la mostra floral.

El projecte contempla la idea que el visitant es faci seu l’espai, els jardins de la Rosaleda, i per això es juga amb el concepte de FOTOFLOR, com una adaptació del “FOTOCOL” (photocall). No es tracta tan sols de decorar i de mostrar la bellesa dels jardins i de les peces treballades per a l’ornamentació, sinó també pretén que la persona pugui interactuar amb l’entorn. La proposta, doncs, són flors gegants elaborades de manera artesanal amb vímet, unes flors que actuaran a mode d’escenari per tal que el visitant es pugui fotografiar amb la mostra, formant part d’ella, fins i tot “convertint-se en flor” i, a la vegada, emportant-se’n un bocí com a record fotogràfic. La idea també gira al voltant de trobar racons especials dels jardins amb vistes a la catedral, de tal manera que Girona pugui sortir representada i sigui fàcilment reconeguda.

Tots estem acostumats a relacionar la Devesa amb les fulles de plataner que durant els mesos de l’any, i especialment a la tardor i l’hivern, inunden els passadissos del parc. Però amb aquest projecte volem fer florir la Devesa, donar-li importància a les flors que hi ha als seus jardins, i per això la FLOR és l’element destacat de l’exposició. Comptem també amb la presència de les papallones, que li afinen el toc primaveral de FOTOFLOR i que s’integren perfectament en el laberint de parterres, arbres i arbustos en flor dels jardins de la Rosaleda.

Podeu consultar el plànol amb els expositors de Temps de Flors aquí

Preparant els jardins de la Devesa:

 

 

Fent els decorats de CaixaFòrum i oficines de CaixaBank:

 

Entrades relacionades: