Javier Pérez: tècnic de projectes de la Fundació Ramon Noguera

03-10-2024

Javier Pérez: tècnic de projectes de la Fundació Ramon Noguera

Avui entrevistem en Javier Pérez, tècnic de projectes de la Fundació Ramon Noguera. En Javier comparteix amb nosaltres la seva trajectòria, des de la decisió de deixar Madrid per una vida més tranquil·la a l'Alt Empordà, fins a la seva experiència a la Fundació. El seu compromís i la seva passió per impulsar projectes que tinguin un impacte positiu a la comunitat inspiren dia a dia la seva feina i tarannà.

1. Com vas arribar a la Fundació?

En néixer el nostre primer fill, la meva dona i jo vam decidir deixar Madrid per una vida més tranquil·la prop del mar, al poble de l'Alt Empordà d'on és ella.

Quan vam fer la mudança i tot i trobar feina en una gran empresa, volia treballar al sector social, que és el que em motiva i on tinc més experiència. Quan vaig veure una oportunitat a la Fundació vaig enviar el meu currículum de seguida, la resta ja és història.

2. Com descriuries la teva experiència a la Fundació aquest primer any?

L'experiència és molt positiva, tot gràcies a un equip ple de talent que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Treballem bé en equip i ens motivem mútuament per fer la feina i encarar els reptes del dia a dia, així que molt content perquè això encaixa bé amb mi.

3. Explica’ns, què fa en el seu dia a dia un Tècnic de Projectes Socials?

La meva feina consisteix en identificar i gestionar oportunitats de nous projectes que millorin els nostres serveis. Un cop detectades aquestes oportunitats cal preparar propostes en col·laboració amb diferents àrees de la Fundació, per presentar-les a administracions o organitzacions privades.

Finalment, es fa un seguiment i control de cada projecte per garantir el millor impacte possible i es preparen informes per a les entitats públiques o privades que el recolzen.

4. Com identifiques les fonts de finançament més adients per als diferents projectes?

Tot i que tinc un mapa força ampli de totes les possibles oportunitats existents, això es una feina viva i sempre surten noves oportunitats. Per tant toca ser molt organitzat i estar pendent d’agents públics i privats més rellevants tant a nivell local, català, estatal i per descomptat, europeu.

5. Com descriuries la cultura de l’entitat i la col·laboració dins de l’equip?

Tenim clar que som una entitat que treballa per a les persones, així que tot l’equip de la Fundació és molt conscient de la responsabilitat que tenim. Això fa que l’ambient sigui agradable i fomenti col·laboració, promovent la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

6. Quin projecte o iniciativa t’agradaria veure implementat en un futur?

Qualsevol que recolzi els objectius de la Fundació. Personalment m’agradaria impulsar projectes que donin suport a la sostenibilitat ambiental, la inclusió social o projectes de cooperació amb entitats d’altres països, que sempre poden aportar un plus a les persones.

7. Quin paper juguen les aliances estratègiques en l'èxit dels projectes socials de la Fundació?

Generar aliances és clau per a dur a terme projectes que tinguin el major impacte possible a la comunitat.

Amb gairebé 60 anys de trajectòria, la Fundació compta amb un bon teixit d’agents públics i privats que ens donen suport i valoren la nostra feina. El nostre objectiu és seguir fent créixer aquesta xarxa per promoure projectes que formin una comunitat més justa i solidària.

8. Finalment... quin és el teu producte preferit d’Aliments Onyar?

A mi m’encanta la pizza de verdures de la Fundació, però el meu fill prefereix els raviolis de tomàquet, alfàbrega i olives.

/ /

Entrades relacionades: