Els contes de la pizza Poliverta i el ravioli Panoli d'Onyar

18-10-2021

En motiu de la Setmana Bio a les escoles, que té lloc del 16 al 24 d'octubre, a la Fundació Ramon Noguera hem ideat uns contes infantils per explicar als nens i nenes el projecte d'alimentació ecològica Onyar, d'una manera amena i entenedora. És una forma divertida d'explicar què són els aliments ecològics i difondre l'alimentació saludable entre els infants.

La Poliverta és una pizza ecològica de verdures feta a l'obrador d'Onyar. I en Panoli és un ravioli fresc, també ecològic, farcit de xiitake i carbassó. Ells són els protagonistes dels contes, en els quals ens expliquen d'on venen, qui i com els han elaborat. Són dues històries entretingudes perquè els nens i nenes puguin aprendre com s'elaboren les pizzes i les pastes a l'obrador d'Aliments Onyar, quines qualitats saludables tenen aquests productes i entenguin el valor social d'uns aliments elaborats des d'un projecte social.

Podeu descarregar i llegir el contes aquí:Aquests contes s'han creat al centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera. Les il·lustracions estan fetes per Josep B., que és educador social del centre i forma part de l'equip creatiu que ha desenvolupat la història, juntament amb un altre educador, en Jaume S., i amb la Paula C., tècnica de l'àrea de treball de servei de Teràpia Ocupacional. Cal destacar que, en la creació de la narració i les il·lustracions, també hi han participat usuaris del servei de Teràpia Ocupacional.
 
Properament, en farem una versió audiovisual amb la veu dels protagonistes explicant la seva història. 

/ /

Entrades relacionades: