Després de gairebé un any de pausa en les activitats del programa d'autogestors degut a la pandèmia, els Autogestors Trèvol de la Fundació Ramon Noguera es van tornar a trobar dijous de la setmana passada, en una reunió semi presencial i amb connexió telemàtica a la qual van assistir 9 persones: 4 es van connectar des del centre ocupacional Montilivi, 3 des d’una llar-residència, un des d’una altra llar-residència i un més des de casa seva.
En aquesta trobada, el primer objectiu era triar una persona del grup per representar-los a la xarxa d’autogestors de DINCAT (Federació d’entitats de la discapacitat intel·lectual a Catalunya). L’escollit va ser en Manel Espinosa que, com molts sabeu, és recepcionista als serveis centrals de l’entitat. Seguidament, van fer un calendari anual de trobades en aquest format híbrid semipresencial. La propera reunió serà el 17 de març i s’aniran reunint mensualment.
Qui són els autogestors Trèvol?
Els autogestors Trèvol són un grup de persones, tots ells usuaris de serveis de la Fundació Ramon Noguera, que es van unir ja fa uns anys per compartir experiències i vivències, idees i projectes de futur, i l’últim que van treballar amb més profunditat eren activitats de divulgació en instituts, universitats i centres cívics per conscienciar la societat dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Com deia en un article de fa un temps una de les seves integrants, la Teresa Gironès, “les persones amb discapacitat intel·lectual també volem tenir autodeterminació i dret a decidir, poder gestionar les nostres vides, ser els protagonistes i no uns actors secundaris.”
Durant molt temps, les activitats comprenien espais de tertúlia per parlar de diferents temàtiques (economia, política, jardineria, cinema) i trobades amb altres grups d’autogestors de Catalunya i per intercanviar experiències i coneixements. Ara, amb aquest retrobament, podran reprendre algunes activitats i seguir impulsant el seu objectiu de divulgar i defensar els seus drets.
Aquesta acció s’emmarca dins el projecte FEM Xarxa i finançat amb la convocatòria Extraordinària de Benestar i Comunitat de DIPSALUT (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona).