El projecte de missatgeria sostenible del Grup Èxit aconsegueix inserir laboralment 22 persones en risc d’exclusió o amb discapacitat severa

27-10-2021
Fan tasques de gestió de magatzem i entrega a domicili de producte fresc dels comerços de Girona

Girona, 14 d’octubre de 2021 - Vint-i-dues persones -10 en risc d’exclusió social i 12 amb discapacitat d’especials dificultats (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) - han aconseguit un contracte laboral gràcies al projecte de missatgeria sostenible del Grup Èxit, subvencionat per l’Obra Social de la Fundació “la Caixa” i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat dins la convocatoria Projectes singulars generadors d'ocupació sostenible per a persones en situació o amb risc d'exclusió, o persones amb discapacitat, en centres especials de treball o empreses d'inserció

El projecte, s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar servei al comerç de proximitat en la creixent demanda d’entrega a domicili, actua com a centre de capacitació per a persones amb dificultats laborals o que es troben en situació de vulnerabilitat social. La capacitació permet a les persones participants del projecte guanyar, experimentar i aprendre habilitats i eines professionals, així com una oportunitat per adaptar-se novament al mercat laboral obert i generar oportunitats de treball.

El projecte ha posat a l’abast d’aquestes persones un itinerari personalitzat que inclou formació en grups mixtos, amb la participació de persones procedents de les tres entitats que formen part de Grup Èxit (Fundació Drissa, Fundació Ramon Noguera i Ecosol). En aquest període, els participants s’han format en competències digitals, seguretat alimentària, conducció de carretons elevadors o altres competències com el treball en equip, l’organització del treball o la resolució de conflictes.

Un total de 33 persones han participat en el projecte i s’han generat 25 contractes, 19 en empreses de treball protegit del Grup Èxit i 6 en empreses de mercat obert. Tres de les persones contractades inicialment a les empreses de treball protegit han acabat fent el salt a una empresa de mercat obert.

La coordinadora del Grup Èxit, Anna Güell, ha destacat que “els resultats confirmen l’encert d’aquesta nova iniciativa encaminada a oferir noves oportunitats d’ocupació a les persones amb més dificultats d’inserció”. En aquest sentit, Güell ha afegit que “a través dels més de 20 comerços als quals donem

servei d’entrega a domicili oferim oportunitats formatives i laborals per aquelles persones a qui la vida no els ha donat una primera oportunitat o els ho posa molt difícil per accedir a una segona o tercera oportunitat”. La coordinadora del Grup Èxit ha remarcat també que “el nostre repte diari és oferir la millor professionalitat amb la màxima qualitat de servei per facilitat l’accés al món laboral de persones que volen tenir l’oportunitat de treballar i, a la vegada, donar resposta a les necessitats dels nostres clients”.

Grup Èxit 

Grup Èxit és una organització empresarial especialitzada en la prestació de serveis de restauració, neteja, pintura, jardineria, industrials i de manteniment.

El Grup va néixer l’any 2009 gràcies a l’aliança entre tres entitats que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de l’economia social: l’empresa d’inserció ECOSOL, la Fundació Privada Drissa, Ecosol i la Fundació Ramon Noguera.

Els objectius del grup són mantenir i incrementar l’activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis amb la finalitat de promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació i/o en greu risc d’exclusió social de l’àmbit d’influència de les entitats integrants.

Entrades relacionades: