Alfons Noguera i Hosta

Alfons Noguera, elegant en la manera de ser i de fer, proper i apassionat amb la missió i valors de la Fundació Ramon Noguera

11-12-2021

El Patronat, la direcció, l’equip tècnic, les famílies, els usuaris i tota la comunitat de la Fundació Ramon Noguera lamentem la pèrdua de l’Alfons Noguera i Hosta, fill del fundador i, alhora, patró de la nostra entitat.

L'Alfons sempre havia donat suport al seu pare, el Sr. Ramon Noguera, en la seva tasca d’impuls de l’Associació Àngelus iniciada a la dècada dels anys 60´s i, més endavant, es va vincular amb la Fundació que porta el nom del seu pare, la Fundació Ramon Noguera, formant part del patronat fins a dia d’avui.

Recordant les seves paraules a l’article que va escriure el juny del 2015  “Un trosset de la nostra història” en motiu del 50è aniversari de l’entitat, Alfons Noguera feia un repàs de la història familiar que estava estretament unida a la història de la pròpia fundació. Recordava que era un jove de 15 anys, el petit de 5 germans, la tercera era la Maria Carmen, amb una greu discapacitat intel·lectual i física. Ens explicava tot el que va fer la seva família, i tot l’amor i atencions que el fundador va donar a la seva filla i que el van portar a voler que tots aquells infants i famílies afectades tinguessin el mateix i, fins i tot, millorar tot que ell havia fet i seguiria fent per la seva filla. I així començava la història de la Fundació Ramon Noguera.

L’Alfons es va impregnar dels valors del seu pare i això el va portar a donar continuïtat a la tasca iniciada durant el segle passat acompanyant-nos en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, amb una mirada posada en  les capacitats, desitjos i voluntats de cada persona.

Persona educada, elegant en la manera de ser i de fer, sempre proper i apassionat amb la missió i valors de la Fundació Ramon Noguera.

No cal dir que el trobarem a faltar i que sempre en tindrem un magnífic record perquè hem tingut la sort de conèixer-lo i poder treballar intensament amb ell en la tasca d'atendre  i tenir cura de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Girona, 10 de desembre de 2021

Entrades relacionades: