Horts urbans com a activitat d'ocupació terapèutica

05-03-2020

Avui us volem parlar del projecte d'Horts Ecològics Urbans, una activitat que es porta a terme ja fa força temps des del servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Ramon Noguera i que està plenament consolidada.

L'objectiu d'aquesta activitat inclusiva és el treball i coneixement dels productes de la terra, mitjançant la cura i el manteniment dels horts, i aprofitant els resultats per a consum propi o solidaritat amb qui ho necessita.

Hi ha tres emplaçaments on grups d'usuaris dels centres ocupacionals de Girona i Llagostera desenvolupen aquesta activitat:

· un és l'hort Ecosolidari de la Universitat de Girona, un projecte de reinserció social destinat als usuaris del centre d’acollida La Sopa de Girona, on també hi participen estudiants de la UdG que reben un aprenentatge socioambiental.  La tasca de la Fundació Ramon Noguera en aquest hort és la de facilitar eines per al seu treball i, des del 2014, cada dimecres un grup de persones desenvolupen voluntàriament diferents tasques d’hort.

· l'altre és l'hort ubicat a Llagostera, un projecte del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt en col·laboració amb l'Ajuntament de Llagostera, que cedeixen aquests espais a diferents col·lectius per a objectius d'inclusió i d'inserció.

· i el tercer està al Rentat de Vehicles que la nostra entitat té a Montfullà (Bescanó). Aquest últim és un hort que s'ha treballat en una de les cubetes que han format part del projecte MinAqua de demostració d'estalvi d'aigua al Rentat de Vehicles, i s'ha reconvertit des de fa un temps en un hort de plantes aromàtiques. Té un sistema de reg gota a gota, així que el manteniment el fan els usuaris un cop al mes. En aquest article podeu veure fotos de com de bonic està ara mateix aquest hort.

 

Entrades relacionades: