Alimentació saludable en l’envelliment prematur

02-04-2024

A la Fundació treballem amb un model d’atenció centrat en la persona. Això vol dir que elaborem un Pla de Vida amb cadascuna de les persones usuàries on recollim els seus objectius, necessitats i expectatives per tal d’aconseguir un desenvolupament satisfactori en el seu entorn.

Arrel d’això ara hem impulsat, des del Centre Especial de Treball (CET), una formació d’alimentació saludable amb les persones del Programa d’Envelliment Prematur.

El nou projecte està destinat a acompanyar a aquells treballadors que es troben en edat propera a la jubilació o bé poden estar afectats per un envelliment prematur.

Envelliment i discapacitat intel·lectual

Les proves i estudis evidencien que les persones amb discapacitat intel·lectual poden experimentar els primers símptomes d’envelliment a partir dels 40 anys.

Tot i que les causes poden ser diverses, hi ha factors com l’alimentació i l’exercici físic que juguen un paper clau en aquest procés.

En aquest sentit, els Plans de Vida de cada usuari de la Fundació han permès detectar al nostre equip del Centre de Treball necessitats comuns de diferents usuaris, podent adaptar així les nostres activitats de manera adequada.

L’alimentació, un factor clau

Tenir una alimentació saludable és fonamental per prevenir l’envelliment de les nostres cèl·lules.

Optar per una dieta sana i equilibrada és un dels factors clau pel bon manteniment del nostre cos. Així doncs, el nou projecte posa en valor la importància en la planificació dels nostres àpats i la varietat d’aliments en aquests.

L’objectiu es donar orientació en els nous projectes de vida adaptant-nos a les necessitats de cada persona, dotant-los d’eines i treballant també el canvi de rol que suposarà desvincular-se del món laboral, així com la possibilitat d’apropar-se a la comunitat per tal de sentir-se actius i mantenir una nova xarxa social de suport, millorant la seva qualitat de vida.

*Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

/ /

Entrades relacionades: