Foto d'Irene Serrat a la Gala d'Escenaris Especials 2018

Príncep Blau guanya el guardó a millor curtmetratge en el Festival CADI

27-05-2020

La pel·lícula "Príncep Blau" ha estat guardonada com a millor curtmetratge en la 3a edició del Festival de Curtmetratges Amateur i Discapacitat Intel·lectual (CADI), un premi que es viu com una experiència innovadora i inclusiva que cerca l'expressió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del llenguatge audiovisual.

"Príncep Blau" és una producció d'Escenaris Especials, protagonitzat pels actors i actrius amateurs Andrea Álvarez, Xavier Badet, Narcís Fernández, Jordi Galià, Mercè Méndez, Judith Pardàs, Jordi Pascal, Romina Pastern i Lluís Sánchez (tots ells usuaris de la Fundació Ramon Noguera i alumnes de teatre d'Escenaris especials), dirigit per Laia Font i Marc Auladell i coguionitzat per Clàudia Cedó i els mateixos protagonistes de la pel·lícula. A part del premi rebut, cal destacar la nominació a millor actrius de dues de les protagonistes: l'Andrea Álvarez i la Mercè Méndez.
 
El Festival CADI està organitzat per persones usuàries i professionals del centre ocupacional Can Carreras, i aquesta tercera edició s'enmarca en la celebració del 40 aniversari d'Asproseat, entitat que gestiona aquest centre i que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. La gala d'entrega de premis s'havia de celebrar el 17 d'abril al Casino L'Aliança de Poblenou (Barcelona), però s'ha hagut de cancelar degut al context de pandèmia que estem vivint.

Aquí podeu visionar el film "Príncep Blau":

Escenaris Especials és un projecte que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social. L'objectiu és que a l'escenari s'hi vegi reflectida la diversitat que existeix a la nostra societat.​ Els actors i les actrius d'Escenaris Especials són persones amb una discapacitat, amb malaltia mental, amb un trastorn de l'espectre autista, adults que estan superant una drogoaddicció i nens amb deficiències neuromotores.

​A les classes, treballen la memòria, l’expressió de les emocions, les habilitats socials o l’autoestima a través d’exercicis d’art dramàtic. Els espectacles, creats per les actrius i els actors del projecte, busquen sensibilitzar l'espectador envers el valor de la diferència, emocionar-lo i trencar estereotips.

Entrades relacionades: