L'ordenança d'estalvi d'aigua de Bescanó nominada als Premis CILMA 2017

19-06-2017

El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA), integrat per un gran nombre d’ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Girona, ha nominat al Premi Medi Ambient CILMA 2017 el projecte "ESTALVIAR I MILLLORAR LA QUALITAT DE L'AIGUA", promoció d'una ordenança municipal d'estalvi d'aigua de l'Ajuntament de Bescanó. Aquesta ordenança està basada en l'experiència i els resultats obtinguts amb projecte MinAqua Life portat a terme al Rentat de Vehicles que la Fundació Ramon Noguera gestiona al municipi de Bescanó.

La resta d'actuacions que opten al premi són es actuacions que opten al Premi Medi Ambient CILMA són: "PREVENIR ELS RESIDUS I FOMENTAR L'ECONOMIA CIRCULAR", optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta (Ajuntament de Navata), "CONSERVAR LA BIODIVERSITAT I EL PAISATGE", desurbanització i recuperació de la Pletera (Ajuntament de Torroella de Montgrí-L'Estartit), "ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ENERGIES RENOVABLES", instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa (Ajuntament de Navata) i "ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ENERGIES RENOVABLES", construcció d’una xarxa de calor amb biomassa (Ajuntament d'Arbúcies).

Podeu veure els vídeos que cadascuna de les actuacions al aquí.

A la part inferior de la pàgina on hi ha els vídeos penjats, hi ha un desplegable a través del qual podeu votar, fins el 15 de juliol, l’actuació que considereu més interessant, ja sigui per exemple pel benefici que aporta a nivell mediambiental com per la implicació de l’ajuntament en dur-la terme. L’actuació que rebi més vots per internet rebrà el Premi Medi Ambient CILMA 2017. L’ajuntament serà guardonat amb la participació d’una persona amb les despeses pagades en una visita tècnica a la ciutat de Freiburg (Alemanya) referent europeu en la gestió ambiental, on el grup de participants podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus, mobilitat, entre altres.

Més informació del projecte MinAqua Life:

PROJECTE MINAQUA LIFE

Entrades relacionades: