Cristóbal Colón a La Rosaleda

El debat sobre economia social arriba a les tertúlies de La Rosaleda

12-06-2019

El passat dia 6 de juny va tenir lloc la 5º tertúlia social, en el marc dels sopars-tertúlia que organitzen conjuntament la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària i la Federació Catalana de Voluntariat Social, i que tenen lloc a La Rosaleda Jardí Degustació.

Aquesta darrera tertúlia de la temporada va comptar amb un ponent de luxe, el Sr. Cristóbal Colón, President de La Fageda, que va parlar d’un tema de molta actualitat i molt rellevant per al sector de la discapacitat intel·lectual: “L'economia social sense afany de lucre”.

Colón va explicar els orígens del seu projecte i algunes de les claus del seu èxit, posant en valor la iniciativa social sense afany de lucre, l’arrelament al territori, l’atenció integral a la persona i la forma jurídica fundacional que garanteix, d’una banda, l’interès general i el no lucre en l’atenció a les persones i, de l’altra, preservar l’objecte social per la qual ha estat creada.

Darrerament s’està parlant molt d’economia social i sembla que s’està vinculant a la gestió de serveis socials d’atenció a persones. Des de la Fundació Ramon Noguera coincidim plenament amb Cristóbal Colon que s'han de diferenciar aquest dos àmbits. L’economia social abarca, tot un àmbit de lucre i, majoritàriament, està formada per cooperatives que tenen una Governança diferent de les fundacions perquè responen a objectius i necessitats diferents. En aquest sentit, i seguint amb el que es va debatre durant la tertúlia, estem d'acord en parlar d’economia social com a model productiu i econòmic més sostenible, però com a quelcom diferent del tercer sector i del paper de les entitats del tercer sector com a prestadores de serveis socials en col·laboració amb l’administració.

Entrades relacionades: