4a Setmana del Voluntariat a Girona

18-05-2017

Torna la Setmana del Voluntariat de Girona organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social a Girona, que arrencarà el proper dilluns, 22 de maig, i que enguany arriba a la seva quarta edició. Aquesta setmana esdevé, juntament amb la Fira d'Entitats de l'abril i la Nit del Voluntariat de finals de novembre, punt de trobada i visibilització de la tasca de les entitats socials gironines. Les activitats que ofereix la Setmana del Voluntariat són molt diverses i algunes s'han dissenyat especialment per a aquestes dates, mentre que altres formen part de l'activitat habitual de les entitats que les ofereixen, i algunes s'han mogut de data per donar-les en aquesta Setmana.

Els actes de la Setmana començaran el dilluns 22 a les 6 de la tarda al CaixaForum amb el taller Cercle de Percussió, que dirigirà Pau Gimeno, musicoterapeuta i professor a la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona, ofert per la Fundació Oncolliga. En aquest taller els participants, que no cal que tinguin experiència, podran tocar instruments de percussió amb l'ajuda d'un facilitador. L'objectiu és improvisar, passar una estona divertida i millorar les capacitats musicals i personals. Escoltar el que els altres fan i fer les nostres aportacions a la música que fa el grup.

Seguiran el dimarts 23 a les 7 de la tarda i també al CaixaForum, amb la conferència: Voluntariat Internacional: el món és global. Els catalans als camps de refugiats a càrrec de Xavier Bertral, fotoperiodista del diari ARA, amb la presentació de l'experiència de la voluntària Mariona Riera, de l'entitat Calella x Refugiats, on es reflexionarà sobre la crisi dels refugiats a través d'imatges, del rol del voluntariat i del tractament que donen al problema els mitjans de difusió. Aquest acte està organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social.

El dimecres 24, a les 9 del matí i a l'Auditori de Girona, es farà la Celebració de la Diada de la Gent Gran, que organitza el Consell Municipal de la Gent Gran de Girona. Més tard, a 2/4 de 8 del vespre, es farà l'acte de lliurament de premis del 8è Concurs de Relats de Voluntariat Social 2017 de la FCVS, a la Llibreria Empúries. Són relats escrits per voluntaris de les diferents entitats gironines i fan referència a les seves experiències desenvolupant la tasca voluntària. Aquest any, com a novetat, es destinarà una part dels premis als relats escrits per voluntaris joves, per estimular la seva participació. En un marc tan idoni per un concurs de relats com una llibreria, els treballs premiats pel jurat es faran públics i seran llegits pels seus autors.

La setmana va in crescendo i dijous 25 hi ha tres plats forts: primer, a les 9 del matí, GICOR ens convida a una Caminada saludable per les Deveses de Salt, en un circuit de 9 km sense desnivells, tenint el prat de darrere el pavelló de Fontajau com a punt de partida i arribada. Per als que prefereixin una activitat menys física, a les 10 del matí a l'EspaiCaixa, l'entitat Espirals EdS ens convida al Cine-Fòrum dins del programa Grans Actius: Em jubilo... i ara què? Més tard, a les 7 de la tarda, l'associació AECC-Catalunya Contra el Càncer ofereix al centre cívic de Santa Eugènia (Can Ninetes) el taller experiencial i teòric La gestió d'emocions en la vida quotidiana a càrrec de Josep Soler, psicòleg de l'entitat.

El punt culminant de la Setmana del Voluntariat serà el divendres 8, amb quatre actes programats. El primer, a 2/4 dƇ del migdia, a La Rosaleda Jardí Degustació, un Vermut Musical ofert per la Fundació Ramon Noguera i on la part musical la posarà el grup de versions D&D. Més tard, a 2/4 de 5 de la tarda i al Teatre de l'Escola Maristes, Càritas Girona farà la festa del seu programa Apadrina a un avi amb els joves i avis participants en el programa i obert a totes les persones interessades. Poc més tard, a 2/4 de 6 de la tarda, l'associació AECC-Catalunya Contra el Càncer ens oferirà a l'EspaiCaixa una sessió de Cine-Fòrum amb la pel.lícula Un amigo para Frank i on s'abordarà el tema del voluntariat centrat en la persona. Intervindran en el debat Marcel·la Torra (ABI Girona), Sandra Medina, Coordinadora de Voluntariat de l'Hospital de Palamós. Presentarà la pel·lícula i moderarà el debat Josep Soler, psicòleg de l'entitat. Finalment, la setmana es tanca a les 9 del vespre, al Pavelló Firal de la Devesa, amb el Sopar Benèfic que la Fundació Oncolliga organitza, amb gran èxit de participació, cada any a Girona.

Un cop més, la Setmana del Voluntariat de Girona ofereix propostes diverses i interessants, amb una participació cada cop més gran de les entitats socials i adreçada a tot tipus de públics.

Entrades relacionades: