Rebooks: llibres socials i sostenibles per Sant Jordi

08-04-2022

Com ja sabeu, Rebooks és un projecte de tres entitats, Ecosol de Càritas, Fundació Drissa i Fundació Ramon Noguera, que treballen conjuntament en la recollida, classificació i venda de llibres de segona mà, una activitat que ofereix oportunitats a persones de col·lectius vulnerables, a banda de ser una iniciativa totalment sostenible.

S'acosta Sant Jordi i nosaltres ja hem començat la campanya per donar una segona vida als llibres d'aquest projecte tan singular.

Els preus de venda són:

 1 llibre > 3€

2 llibres > 5€

3 llibres > 10€

Com funciona el projecte Rebooks?

Tothom qui vulgui col·laborar amb aquest projecte pot dipositar els llibres que ja no necessita als contenidors vermells d'Ecosol, que mantenen el seu ús original (recollida de roba) però que també serveixen per aquesta finalitat. Actualment se superen els 80 contenidors repartits en 28 municipis. Uns adhesius indiquen que, a més de peces de vestir, també s'hi poden deixar obres literàries o de qualsevol altre tipus. Posteriorment, Ecosol els entrega al centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera, que s'encarrega de valorar-los i de classificar-los. El següent pas el porten a terme des de la Fundació Drissa, on persones del servei prelaboral n'efectuen el registre informàtic, que servirà per a l'últim pas: la venda dels llibres. Aquesta iniciativa social complementa les que les tres entitats ja tenen en funcionament, tot encaixant en la línia d'activitats sostenibles i que donen oportunitats a les persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

Punts de venda:

- Taller Degustació lafundació (C/Indústria 22 ) al costat del Rentat de Cotxes de la Fundació Ramon Noguera

- botiga Biodrissa (C/Ciutadans · Fundació Drissa)

- Bar Cafeteria El Coro (Sarrià de Ter · Ecosol · Càritas) 

Campanya #bookfacefriday

També us animem a participar a la campanya #bookfacefriday per impulsar la lectura. És tan fàcil i divertit com fer-vos una foto amb una portada d'un llibre, penjar-la els divendres a les xarxes i etiquetar-la amb el hashtag  corresponent, tal i com ha fet en Xavier!

  

 

Entrades relacionades: