Primer pilot del projecte Life RECYCLO a la Bugaderia de la Fundació Ramon Noguera

26-10-2023

Avui s'ha presentat el projecte Life RECYCLO a l'Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA) de la mà de l'empresa, Tree Water i Pop Sciences de la Universitat de Lyon juntament amb Grup Fundació Ramon Noguera.

El projecte de Bugaderia de GRUPFRN ha donat forma al primer pilot portat a terme a Catalunya, sota el marc del projecte Life de la Unió Europea i es tracta d'un un prototip que permetrà la reutilització d’aigües grises de bugaderia i estalviar entre un 50 i un 80% d’aigua.

Aquesta nova solució tecnològica està basada en una oxidació avançada que millora la qualitat de l’aigua i elimina el 90% dels contaminants emergents que s’alliberen de la roba durant el rentat.

 El sistema patentat, després de ser testat exitosament per l’empresa TREEWATER, s’ha implantat a les instal·lacions del Grup Fundació Ramon Noguera a Espanya.

L'objectiu del projecte és:

- Reducció del consum d'aigua
- Emissió de zero contaminacions
- Desenvolupar un procés econòmicament fiable i ecològic
- Anticipar-se a la normativa europea sobre reutilització i abocament de microcontaminants
- Promoure bones pràctiques de gestió de l'aigua.

S'ha presentat els primers resultats del projecte a @Icrawater i s'ha fet un recorregut per les nostres instal·lacions per veure per primera vegada el prototip en funcionament.

Contents de participar en iniciatives que millorin i promoguin la sostenibilitat en els nostres serveis!

Entrades relacionades: