Pepita Perich tanca més de 40 anys al capdavant de la direcció de la Fundació Ramon Noguera

23-05-2024

Després de 40 anys de dedicació al capdavant de la direcció de la Fundació, Pepita Perich tanca una etapa de canvi i creixement constant que ha situat a la Fundació com una entitat referent i arrelada al territori. La Pepita es jubila i cedeix el seu càrrec a Marina Molina. Tot i això no marxa lluny, és impensable que es desvinculi de la Fundació, i passarà a formar part del Patronat com a vicepresidenta.

Pepita Perich i Salvi Amagat: una aliança transformadora

Pepita Perich ha deixat una empremta profunda a l’organització. Sota la seva direcció, l’entitat ha crescut de manera exponencial, passant de sostenir-se amb la beneficència a comptar amb més de 20 centres d’atenció i servei. Amb una visió i determinació constant, ha consolidat la Fundació com un referent en l’atenció i suport de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Girona i el Gironès.

La seva visió i lideratge han estat claus per transformar l'associació original, fundada el 1965 per un grup de pares i mares, en una Fundació moderna i eficient capaç d'adaptar-se als canvis i necessitats de la societat. Tot i que Pepita es jubila, continuarà oferint la seva experiència i saviesa per assegurar una transició fluida “He decidit deixar la gestió del dia a dia, però continuaré col·laborant per aportar la meva visió i estratègia en el futur de l’entitat”.

De la beneficència a la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual

Amb uns recursos mínims en els seus inicis, comptant només amb la Rectoria de Sarrià de Dalt, l’Escola d’Educació Especial Mater Dei (l’actual CEE Font de l’Abella) i un pis de lloguer al C/ Nou de Girona, on hi havia la seu social i des d’on es van iniciar els serveis per a infants, l’evolució que l’entitat ha tingut és palesa en l’actualitat.

En els darrers 40 anys ha passat de tenir uns recursos mínims provinents de la beneficència a gestionar més de 20 centres a Girona i al Gironès, comptant amb 437 treballadors i atenent a més de 2.000 usuaris. Actualment el Grup Fundació Ramon Noguera, constituït el 1995, està integrat per la Fundació Montilivi, la Fundació Ramon Noguera i la Fundació Mas Xirgu i disposa de:

·         10 habitatges.
·         3 centres de dia d’adults.
·         3 centres per infants.
·         3 Centres Especials de Treball.
·         Un Centre d’Orientació i Ocupació.
·         I dos projectes de futur com son el centre de dia al C/Saragossa i la residència a Sant Daniel.  

Això no hagués sigut possible sense l’eficiència i eficàcia amb les que s’ha regit l’entitat des de 1984, quan Pepita Perich va començar a col·laborar de manera activa amb Salvi Amagat, president de la Fundació Ramon Noguera.

La nostra missió segueix centrada en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i treballem dia a dia amb la mateixa visió que tenia Ramon Noguera.             

                                                              

2024: Futur, lideratge i compromís

La substitueix Marina Molina, qui forma part de la Fundació des de 2015. Politòloga de formació, la Marina porta anys treballant amb fermesa per garantir els drets i oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, primer com a tècnic de projectes i des de 2021 com a adjunta a gerència.

No us la descriurem nosaltres, si no que farem servir les paraules d’en Salvi Amagat, president del Patronat, “fa nou anys que està treballant amb nosaltres i reuneix les condicions i la vàlua necessària per ocupar aquest càrrec” i “té el suport total del Patronat”.

La Marina té per objectiu seguir enfortint l’impacte positiu que té actualment la Fundació, promovent-ne els serveis i trobant noves vies per garantir i millorar la qualitat de vida i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat.

*La Fundació Ramon Noguera és una entitat d’iniciativa social que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies a Girona i comarca del Gironès. Fundada el 1965 per un grup de pares i mares de persones amb discapacitat que tenien per objectiu proporcionar serveis als seus fills que en aquell moment no existien. Primer sota el lideratge de Ramon Noguera, i després de Salvi Amagat, l'entitat ha crescut fins a convertir-se en un pilar fonamental de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

 

 

 

/ /

Entrades relacionades: