Pepita Perich, guardonada amb el Premi Josep Irla Bosch a la gironina de l’any.

20-05-2024

Premis Generalitat Girona

El passat divendres dia 17 de maig es va celebrar l’entrega dels Premis Generalitat Girona, creats l’any 2023, i que porten els noms del president Josep Irla, l’escriptora Aurora Bertrana i la mestra i sindicalista republicana Isabel Vila.

L’esdeveniment distingeixen tres categories, que duen el nom de tres personalitats gironines:

· Premi Josep Irla Bosch: al gironí o gironina de l’any, de reconeixement a persones físiques per la seva trajectòria rellevant i destacable, professional o vital, que es pot atorgar, excepcionalment, a títol pòstum.

· Premi Aurora Bertrana Salazar: a projectes socials de persones físiques o jurídiques que fomentin l’equitat i la igualtat a la demarcació de Girona.

· Premi Isabel Vila Pujol: a iniciatives empresarials liderades per persones físiques o jurídiques que hagin destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social a la demarcació de Girona.


Durant l’acte es va guardonar a la Pepita Perich com a gironina de l’any amb el Premi Josep Irla Bosch, en reconeixement a la seva implicació durant més de 40 anys al capdavant de la Fundació Ramon Noguera.

El seu lideratge ha marcat una etapa, treballant amb passió per la tasca que ha desenvolupat fent créixer la Fundació, a l’entitat multidisciplinar i arrelada al territori que som actualment.

L’acte es va iniciar a les 19.30h a l’auditori Josep Irla de Girona i va aplegar personalitats de la província que volien ser presents a l’entrega d’uns premis que tenen la voluntat de reconèixer persones, empreses o entitats que hagin contribuït a millorar les comarques gironines.

L’evolució de la Fundació

Durant aquest 40 anys ens hem convertit en una entitat referent i propera al territori.

Treballem amb compromís i professionalitat gestionant 22 centres de serveis; dividits en 19 centres de serveis a les persones i 6 establiments amb valor afegit, que ens permeten donar oportunitats laborals i socials per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

· 10 habitatges.

· 3 centres de dia d’adults.

· 3 centres per infants.

· 3 Centres Especials de Treball.

· Un Centre d’Orientació i Ocupació.

· I dos projectes de futur com son el centre de dia al C/Saragossa i la residència a Sant Daniel.

La Pepita deixa sens dubte un llegat amb la inclusió social i laboral de les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual.

Els Premis tenen caràcter honorífic i es lliura als guardonats una reproducció de l'escultura Naixement de Venus, d'Arístides Maillol, ubicada a l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Enguany, el jurat dels premis estava format per Jordi Grau; Carme Casadevall; Isaac Padrós; Dolors Carreras, Joaquim Salvi, Mariàngela Vilallonga, Lluïsa Ferrer, Joan Tibau i Albert Bou i presidit per la periodista Maria Bouabdellah.

 Uns premis que posen en valor les accions i projectes que fan de Girona un territori ple de valors. Enhorabona a totes i tots els premiats!

 

/ /

Entrades relacionades: