Paraules d'agraïment del president de la Fundació Ramon Noguera

01-04-2020

Avui, que ja portem més de dues setmanes de confinament per evitar el contagi del coronavirus, vull dedicar unes paraules molt especials a les quasi cent persones amb discapacitat  intel·lectual que en aquests moments estan ateses a tots els centres d’acolliment residencial de la Fundació Ramon Noguera.

Malgrat l’excepcionalitat de la situació i que això és una nova experiència per a ells,  fins a dia d’avui el seu comportament ha sigut exemplar. Alguns entenen bé el que està passant, d’altres no tant, però tots compleixen amb les restriccions perquè són conscients que és una situació diferent. Afortunadament, uns i altres s’han adaptat molt bé a les actuals circumstàncies i faciliten enormement la nostra tasca.

Els nostres usuaris d’acolliment residencial s’han pogut adaptar, també,  gràcies al suport que reben per part dels professionals que els atenen directament en el seu dia a dia, i als professionals que han planificat fins l’últim detall com ha de ser l’estada als diferents centres, organitzant activitats i operatius per poder resoldre qualsevol incidència.

Segurament, també ajuda el fet que disposem d’unes bones instal·lacions, totes adaptades i a les què s’han fet les reparacions i reformes necessàries quan ha calgut, sense escatimar res, tot per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.  Així mateix, el nombre de personal de suport per a cada grup es l’adequat, sovint ampliant el que marca la normativa.

La nostra Fundació, com les prop de 300 que hi ha a Catalunya, totes sense ànim de lucre, han revertit tots els seus recursos en el benestar dels usuaris i, en ocasions com la que ens trobem, es posa en evidència més que mai. De moment tenim el suficient muscle, les instal·lacions preparades i el personal adequat i s’està fent una bona feina.

Com a president de la Fundació Ramon Noguera i com a pare vull agrair a tots els professionals de la Fundació, des de la directora gerent als responsables de cada servei, monitors i equip sanitari. De tot cor moltes i moltes gràcies a tots. Esteu donant el millor de vosaltres i gràcies a això les persones amb discapacitat intel·lectual passaran aquesta etapa, esperant que sigui el més curta possible, de la seva vida amb més qualitat.

La conclusió final és que, malgrat les restriccions que comporta l’actual situació, estem orgullosos de poder dir que els nostres usuaris estan bé, s’ho passen bé, i són feliços. Esperem que continuï així fins el final i que això hagi estat només un malson del que despertarem aviat.

 

Girona,  1 d’abril de 2020

Salvi Amagat Usan

President de la Fundació Ramon Noguera

Entrades relacionades: