Nova col·lecció de Joies inspirada en Meravelles del Món

20-11-2020

La nova col·lecció de joies i complements està inspirada en les Meravelles del Món

Inclou 38 peces de cinc col·leccions de disseny i elaboració pròpia i una col·lecció dissenyada per Mariona Quera

Ja estan a la venda les noves col·leccions de joies i complements de bijuteria, dissenyades i elaborades de forma artesanal a la Fundació Ramon Noguera, i inspirades en meravelles del món. En un any tan estrany, teníem ganes de fer visibles les coses boniques que hi ha al món, de potenciar els colors i la vida, i creiem que amb aquestes meravelles posem un granet de sorra a aportar una mica d'alegria.  Aquestes són les nostres fonts d'inspiració: el Palau de Versalles, l'Alhambra, el Taj Mahal, la Catedral de Sant Basili, el Machu Picchu i el Temple de l'Aigua.

 
Regals meravellosos amb valor social per a aquest Nadal

Els dissenys i els materials de les peces s’inspiren en les últimes tendències de moda, són peces molt portables i amb molta personalitat. Cal recordar que són elaborades de manera artesanal com una activitat d’ocupació terapèutica de persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Aquest fet permet que els dissenys, les tècniques de creació i els materials utilitzats es treballin des d’una perspectiva social, no només estètica, per poder adaptar els processos als usuaris. Enguany, no només s'ha treballat des dels centres ocupacionals. Les persones que han estat confinades a les llars-residència, també han participat en l'elaboració d'aquestes joies artesanals. 

De fet, tot el procés entorn de l'elaboració d'aquestes col·leccions està fet per nosaltres, des del disseny, passant per l'elaboració, i fins a la venda; les joies tenen un gran valor social i són ideals com a regals de Nadal, de tió o amic invisible, alhora que tenen uns preus molt assequibles. Les peces de les col·leccions de disseny propi mantenen un preu de 12€ els penjolls i collarets, i 8€ les arracades, anells i braçalets. Les peces de Mariona Quera tenen un preu de 45€ les arracades i 48€ els collarets. 

Les creacions es poden comprar als següents punts de venda: · C/Indústria, 22 Girona· Av. Montilivi, 123 Girona· C/Lleó I, Llagostera

Catàleg de Joies i Complements 2020-21

 

Palau de Versalles

El Palau de Versalles és el gran palau dels reis de França, ubicat a la ciutat que li dona el nom, a prop de París. Va ser construït per Lluís XIII, i ampliat a partir de 1661 per Lluís XIV. La més famosa de les estances és el Saló dels miralls. Mariona Quera s’ha inspirat en aquesta lluminosa estança ornamentada amb mobiliari de plata. La llum entra per 17 finestrals i es reflecteix als 357 miralls que la formen, i això és el que representen les peces de la col·lecció Versalles. Es tracta d’un penjoll curt i d’unes arracades de botó tot en plata de llei amb incrustació d’una pedra semi-preciosa, a triar entre ametista, topazi blau marí o topazi blau cel.

Alhambra
L’Alhambra és una ciutat emmurallada reial ubicada a Granada (Espanya), la construcció de la qual data del 1238. És un ric palau i fortalesa que allotjava el monarca i la cort nassarita del Regne de Granada. El seu veritable atractiu són els interiors, la decoració dels quals els situa en el cim de l’art islàmic. Els mosaics de l’Alhambra fan servir la ceràmica i la fusta, i els temes principals que utilitza són la decoració vegetal i la geomètrica. En aquests materials i formes orgàniques s’ha inspirat la col·lecció, usant colors terrossos i coures, i formes arabesques molt elaborades i detallades.

Taj Mahal

El Taj Mahal, erigit entre 1631 i 1654, és el més bell mausoleu creat per amor. Està situat a Agra (Índia) i el va fer construir l’emperador Xa Jahan en honor de la seva difunta esposa, que va morir en donar a llum el seu catorzè fill. La col·lecció és una romàntica i elegant combinació entre fils de color platejat, perles brillants i plata, que representen el marbre utilitzat als murs, i fils daurats treballats laboriosament amb la tècnica del macramé, que simulen els ornaments d’estil islàmic, turc i indi d’inspiració vegetal que trobem a tota l’edificació.

Catedral de Sant Basili

La catedral de Sant Basili, situada a la plaça Roja de Moscou (Rússia), és mundialment famosa per les seves característiques cúpules en forma de bulb. Fou el tsar Ivan el Terrible qui ordenà la construcció de la catedral, realitzada entre 1555 i 1561. Aquesta col·lecció s’ha projectat amb una base de colors vermellosos, similars als dels murs que formen la catedral, amb textures càlides com l’antelina per donar-li presència i contrast en aquest entorn infinitament hivernal, i on hi destaquen les peces de cristall txec de tonalitats blaves, liles i verdes i diferents peces daurades i platejades, donant el punt de llum, color i geometria barroca que tenen les cúpules de la catedral, amb una marcada estètica est-europea.

Machu Picchu

La ciutat sagrada de Machu Picchu és una de les joies arquitectòniques i arqueològiques més importants de l’Imperi inca al Perú i la seva construcció dataria del 1450 aproximadament. Està a 2.200 m d’altitud sobre el mar, a la regió de Cusco, envoltada de muntanyes. La tradició artística peruana comença amb la terrisseria elaborada, l’orfebreria i la fabricació de tèxtils dels inques. La col·lecció és un homenatge a aquesta tradició artesana amb tant de color, fresca i càlida alhora, i feta amb teixits i tints totalment naturals. La natura hi és sempre present, per això ornamentem les peces de bijuteria amb figures amb formes vegetals i animals.

Temple de l'aigua

Kiyomizu-dera (en japonès “temple de l’aigua pura”) denomina el temple budista Otowasan a la ciutat de Kyoto (Japó). El temple data del 778, tot i que els edificis actuals es van construir el 1633. La col·lecció, molt minimalista, pren les formes de la complexa arquitectura de fusta de l’edifici, a partir d’una peça de paper que destaca en el penjoll, treballada amb l’antiga tècnica de l’origami, fet que li dona una aparença fràgil i delicada. Destaca el color vermell dels brillants, color sagrat i tot un símbol a la cultura japonesa, que representa el sol i, per tant, la força i la vitalitat.

Entrades relacionades: