Una imatge de la col·lecció Coco

Les noves col·leccions de joies estan inspirades en sis dones influents del segle XX

24-10-2017

Una de les línies, inspirada en Audrey Hepburn, ha estat creada per la joiera gironina Mariona Quera . Les joies es podran adquirir a la Fundació, a la botiga online i a l’estand que l’entitat tindrà a la Fira de Mostres de Girona 

BOTIGA ONLINE

La Fundació Ramon Noguera de Girona ha presentat aquest migdia les noves col·leccions de joies, dissenyades i elaborades pels usuaris de l’entitat, que en aquesta ocasió estan inspirades en sis dones que van fer història al llarg del segle XX. La joiera i gemmòloga gironina, Mariona Quera, ha creat la col·lecció Audrey, a preus especials, dedicada a la figura de l’actriu i model Audrey Hepburn. La formen una sèrie de penjolls de plata amb formes geomètriques com el diamant, l’hexàgon, l’espiral, la flor i la llàgrima. Les joies de la Fundació, que tenen un cost assequible entre 8 i 12 euros, ja es poden comprar a través de la botiga en línia www.lafundacio.net, a la botiga física de moda i complements de la Fundació i, durant les fires de Sant Narcís de Girona també es podran adquirir a l’estand que l’entitat tindrà a la Fira de Mostres del 28 a l’1 de novembre.

Les joies d’enguany tenen sis dones com a protagonistes. Es tracta de Coco Chanel, Indira Gandhi, Maria Callas, Marie Curie, Valentina Tereshkova i Audrey Hepburn. Les col·leccions dedicades a les cinc primeres dones han estat dissenyades i creades artesanalment pels usuaris dels centres ocupacionals de la Fundació Ramon Noguera, com a activitat d’ocupació terapèutica. La darrera col·lecció, dedicada a Audrey Hepburn, ha estat pensada i elaborada per Mariona Quera de Pere Quera Joiers. Totes les dones que donen nom i han inspirat les noves creacions tenen en comú que són dones valentes, influents i que han marcat tendència. Aquestes col·leccions pretenen posar en valor el paper de la dona en el desenvolupament de la societat.    

Sis col·leccions, sis dones de renom

Coco, inspirada en la figura de l’elegant Coco Chanel (1883-1971), dissenyadora d’alta costura francesa i fundadora de la marca Chanel, és una col·lecció sofisticada que reivindica la perla com a eix unificador de l’elegància. Es presenta en dues variants. La primera és més clàssica i hi predomina la delicadesa i la plata com a material destacat. L’altra és més trencadora amb contrastos de blanc i negre, tant característics de la dissenyadora.

La col·lecció Indira és un homenatge a la figura d’Indira Gandhi (1917-1984), la primera dona que va ser nomenada Primera Ministra a l’Índia. La mescla harmònica de colors i materials que forma cada peça, evoquen a elements naturals com la terra, el sol i les muntanyes. La col·lecció és ideal pels amants del més exòtic. Són peces amb molta lluminositat que donen un toc de vida a qui les llueix.

La figura de Maria Callas (1923-1977), considerada la cantant d’òpera més coneguda del segle XX, dona nom i estil a la col·lecció Callas. Cada joia té llum pròpia i, amb les peces de vidre que les formen, recorden a un brot de raïm. L’organdí aporta a les peces de la col·lecció un toc de sobrietat i elegància que provoca que cada joia desprengui art i vida com un espectacle de colors.

Les joies dedicades a Marie Curie (1867-1934), la científica pionera en el camp de la radioactivitat i la primera persona en rebre dos premis Nobel (Física i Química), són de les més trencadores que presenta enguany la Fundació Ramon Noguera. La col·lecció Marie arrisca i trenca estereotips combinant materials que no són comuns a la bijuteria i a la joieria com ara les peces de mecànica. El resultat són unes joies que desprenen força i inventiva.   

La col·lecció Valentina està inspirada en la primera dona civil en volar a l’espai, Valentina Tereshkova (1937). L’enginyera i cosmonauta russa posa nom a un conjunt de joies elaborades amb diferents materials, colors i formes que representen el naixement de la vida amb un univers ple d’estrelles.

Audrey by Mariona Quera és la línia de joies que ha elaborat la joiera i gemmòloga gironina, Mariona Quera, de Pere Quera Joiers. Està inspirada en Haudrey Hepburn (1929-1993) l’actriu i model d’origen europeu, ambaixadora d’UNICEF i protagonista de pel·lícules conegudes arreu del món com “Breakfast at Tiffany’s”. És una sèrie de penjolls de plata amb formes geomètriques com el diamant, l’hexàgon, l’espiral, la flor i la llàgrima. Totes són senzilles, portables i elegants però discretes.

Entrades relacionades: