Jornada de rugbi adaptat mixt amb el GEIEG

25-10-2021

Dissabte 16 d'octubre, les seccions de rugbi i esport adaptat del GEiEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí) i la Fundació Ramon Noguera, vam organitzar una jornada de mixed ability rugbi. Es tracta d’una modalitat de rugbi inclusiu en què participen i juguen plegades persones amb i sense discapacitat.

L'objectiu d'aquest esdeveniment era conèixer aquest esport i gaudir d'una jornada tots junts. La jornada va consistir en un entrenament que va començar a les 11h i que va comptar amb la participació de jugadors veterans de la secció del GEIEG, pares de nens de l'escola de rugbi i sis esportistes amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera.

El Vitoria-Gateiz va ser el primer club de rugbi de l’estat en organitzar un torneig de mixed ability rugbi. Tècnics i dirigents de la secció del GEiEG es van posar en contacte amb components del club basc per conèixer el funcionament d’aquesta tipologia de rugbi inclusiu. Des de fa tres anys, la secció de rugbi i d’esport adaptat del GEiEG treballen per tirar endavant aquesta iniciativa. Fa cinc mesos, quan semblava que la pandèmia començava a minvar, els tècnics d’ambdues seccions, juntament amb els de la Fundació Ramon Noguera, van reprendre l’organització d’aquesta primera jornada que finalment va tenir lloc a l’estadi de rugbi de Palau.

Entrades relacionades: