Finalistes al certamen El Balcó de les Arts 2018

27-04-2018

El Balcó de les Arts és un certamen de pintura organitzat per la Fundació Setba i destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Els guanyadors reben una compensació econòmica i un premi que consisteix en un taller de pintura integrador. A més a més, les 12 obres finalistes formen part d’un calendari solidari que es ven i els beneficis es destinen a les entitats dels participants.

Hem participat en el certamen amb les obres Josep Vilà, Juan Carlos Beamonte, Miquel Puig, Ruth Chacón, Victoria Hidalgo, Mohamed Azzahari, Jesús Llorente i Isa Morales, i els tres últims han estat finalistes. 

Es tracta d'un projecte que vol potenciar les dots artístiques de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació Setba vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

Enguany,  a part de la Fundació Ramon Noguera, s'han presentat 58 entitats amb 727 obres, una xifra que supera les de l'any anterior (45 entitats, amb més de 700 obres presentades). El lliurament de premis serà el dilluns 18 de juny a les 19h de la tarda al CaixaForum de Barcelona.

Felicitats a tots els participants perquè la veritat és que han presentat autèntiques obres d'art i de ben segur que el jurat ho ha tingut molt difícil per escollir els finalistes.

Entrades relacionades: