Un moment  de la trobada d'ahir

Celebrem la IV Trobada d'Amics de la Fundació

22-07-2019

El passat dijous 18 de juliol vam celebrar la IV Trobada d'Amics de la Fundació a l'espai lafundació i vam presentar l'evolució del projecte Aliments Onyar.

La trobada anual, que es fa a les portes de les vacances, ens ofereix  l’oportunitat  de poder presentar el què fem i, sobretot, endinsar-nos en nous projectes que, amb el suport del nostres col·laboradores, fa que arribem molt més enllà en la nostra tasca de millorar la  qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ara mateix hem arribat a la xifra de 108 amics de la fundació i, l’any 2018, es va superar la quantitat de 12.000€ en aportacions d'aquests amics.

En la trobada del dijous, la gerent de la Fundació, Pepita Perich, va donar la benvinguda als més de 80 assistents posant en valor el seu suport i, seguidament, va explicar en quin punt es troben els projectes d'inserció de l'àrea laboral de l'entitat, concretament el projecte d'elaboració de productes ecològics Aliments Onyar, una línia d'activitat iniciada per Fundació Onyar La Selva i que actualment es lidera des de la Fundació Ramon Noguera. L'objectiu és, no només donar continuïtat a aquest projecte sinó que volem potenciar-lo de tal manera que ens permeti mantenir i incrementar l'ocupació de persones amb discapacitat en els nostres centres especials de Treball.

Com va dir Pepita Perich "per a nosaltres és una aposta molt important per generar oportunitats formatives i laborals per a les persones amb discapacitat en l’àmbit de la producció alimentària".

Fa un any, a la mateixa trobada, juntament al reconeixement als fundadors de Fundació Onyar Toni Ruiz i Maite Farrés, i al seu equip,  vam anunciar dos objectius: el primer, el trasllat de l'obrador de Quart a Girona, fet que permet el creixement gràcies a una capacitat de producció més gran; i el segon, la renovació i impuls de la marca i la imatge.

A dia d’avui, podem dir que hem assolit aquests dos objectius, i Aliments Onyar forma part d'un pla d’acció de present i de futur i estem molt satisfets de poder presentar-ne resultats. En aquest sentit, abans de la presentació, vam obrir dos torns per poder visitar les instal·lacions del nou obrador, unes visites que properament s'obriran al públic.

Un altre dels aspectes del projecte que hem treballat durant l'últim any ha estat la marca i la imatge del projecte. Per a això, hem comptat amb la col·laboració de l'estudi creatiu VITI, present a la trobada de la mà de Jaume Vilajeliu i Jordina Tió, i van explicar a tots els assistents com s'havia fet el treball de renovació i  impuls de la marca Aliments Onyar.

També vam poder escoltar l'experiència de la Sílvia Rodríguez, treballadora de l'obrador d'Aliments Onyar, que ens va explicar com viu el seu dia a dia i fins i tot ens va presentar els productes que s'elaboren a l'obrador.

Per acabar la presentació, vam donar a conèixer un vídeo per explicar el projecte, on han col·laborat els professionals de PLEI. El podeu veure al final de la notícia. I també vam presentar la nova edició de La Revista FRN, que podeu llegir en aquest enllaç.

Després de la presentació, vam poder gaudir d'una coreografia de 10 nois i noies del centre ocupacional, que ens van preparar un ball per a l'ocasió amb l'ajuda de Cesc Massó, responsable d'Activitat Física de l'àrea social de la nostra entitat.

Per acabar, tots els assistents van podeu gaudir d'una degustació de productes Aliments Onyar per tancar la trobada en un vespre on ens va acompanyar el bon ambient.

Amics de la Fundació és un programa que té l'objectiu que el nostre entorn ens conegui i es vinculi amb la nostra entitat, la Fundació Ramon Noguera de Girona, donant suport als nostres projectes, fent-nos costat i ajudant a difondre la nostra tasca. Els Amics de la Fundació són persones que col·laboren directament amb nosaltres a partir d'una aportació econòmica petita anual, fet que dona impuls a les nostres iniciatives.

 

Entrades relacionades: