La Fundació a la 69ena edició de Girona, Temps de Flors

13-05-2024

Aquest any, amb el suport de CaixaBank, hem tingut l'oportunitat d'engalanar un dels espais més emblemàtics de tot el recorregut, els Banys Àrabs de Girona, amb un muntatge floral excepcional que captura l'essència de l'aigua i la bellesa efímera de les flors. El projecte, titulat “La ruta de l’aigua”, transforma l’espai en un paisatge màgic que promet sorprendre a tots els visitants.

Explosió de creativitat

Després de posar en comú les diferents idees de l’equip, ens hem enfocat en crear peces ambientalment sostenibles que encaixen amb la Fundació. La millor manera de fer-ho? Amb materials reciclats!

Així doncs, des del Centre Ocupacional de la Fundació a Montilivi, un equip creatiu format per 6 professionals, juntament amb la col·laboració de més de 50 persones usuàries, han treballat amb passió i dedicació durant gairebé 3 mesos per dur a terme el projecte. En aquest període, han desplegat tota la seva imaginació i destresa per crear les diferents figures inspirades en l'aigua que ara formen part de l'exposició.

Cada una de les figures, elaborades amb cartró pedra i de manera totalment artesanal, representen una parada dins aquesta “ruta de l’aigua”. Els visitants podran trobar doncs dos flamencs, un ibis, una nena jugant a la riba d’un riu i un home saltant a l’aigua.

En un any on l’aigua ha sigut més important que mai, l’exposició compta amb 190 litres d’aigua reciclada que s’han emprat per crear il·lusions de moviment. L'objectiu d'aquesta representació no és només captar-ne la seva bellesa, sinó també conscienciar sobre la seva importància i preservació.

Per completar la màgia del recorregut, els floristes Joan Manel Guillén, Lidia Torrijos, Sergi Gonzàlez, Raimon Gandia i les Voluntàries d’Horta han dut a terme un muntatge espectacular, que enriqueix encara més l'experiència visual i sensorial dels visitants.

En conclusió, aquesta nova col·laboració entre la Fundació Ramon Noguera i CaixaBank no només és un testimoni del poder de treballar junts per a un fi comú, sinó també una celebració de la creativitat, la inclusió i la sostenibilitat.

La participació de la Fundació a "Temps de Flors" fa palès el seu arrelament al territori i pretén posar en valor el talent i les capacitats de les persones usuàries de la Fundació, contribuint a fer d'aquesta exposició una experiència inoblidable per als visitants.

Us convidem a visitar l’exposició i a deixar-vos captivar pel seu joc de llums i moviment. De ben segur que no us deixarà pas indiferents!

/ /

Entrades relacionades: