FPO Dual a la Fundació Ramon Noguera

15-03-2024

El passat 15 de febrer va començar el Programa FPO DUAL del Servei d’Orientació i Ocupació de la Fundació Ramon Noguera, que durarà fins el proper 25 de febrer de 2025.

Aquesta edició compta amb 12 participants i està adreçada a joves de 16 a 29 anys amb discapacitats d’especials dificultats, en situació d’atur i que no tinguin una qualificació professional prèvia en l’àmbit de formació.

Enguany, s’ofereix als usuaris l’oportunitat de millorar la seva ocupabilitat a través de l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat en Activitats de Neteja i un contracte de formació en alternança i aprenentatge.

FORMACIÓ DUAL: UNA EXPERIÈNCIA TEÒRICO-PRÀCTICA

En la formació DUAL l’estudiant és converteix en aprenent a través d’un contracte de formació i aprenentatge que permet l’alternança entre la formació teòrica al centre educatiu i l’activitat professionalitzadora a l’empresa.

Els contractes de formació i aprenentatge permeten desenvolupar de manera activa els processos d'aprenentatge dels alumnes, que desenvolupen competències i coneixements en un entorn laboral real. Així mateix, les persones inscrites obtenen també un contracte laboral remunerat d'un any en el sector de la neteja bé sigui en la nostra entitat o en les empreses Ecosol i Avançem Santa Clara.

Des de la Fundació Ramon Noguera hem volgut apostar per aquesta modalitat formativa en el terreny de la discapacitat, ja que considerem que el model educatiu és molt beneficiós per a les persones usuàries. En tractar-se d'una formació adaptada i integral, compta també amb programes per al desenvolupament d'habilitats socials i personals. Així, la formació permet als alumnes guanyar seguretat en el desenvolupament autònom de cada tasca.

Al llarg de tot l'any fem també un seguiment individualitzat a cada persona, donant-los les eines i el suport necessari, tant a nivell formatiu com laboral, per assolir l'èxit.

 *Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC amb el fons rebuts del SEPE.

 

/ /

Entrades relacionades: