Roses artesanals amb valor social

23-04-2024

En un dia ple d’alegria i bon ambient als carrers, si la pluja ens ho permet, no volem perdre l’oportunitat d’explicar-vos com celebrem i organitzem aquesta diada des de dins, així com les activitats que organitzem al voltant de la mateixa.

Marcant la diferència, també per Sant Jordi.

Mesos abans de que arribi Sant Jordi, els usuaris dels Centres Ocupacionals de Montilivi i Llagostera fan gal·la de les seves habilitats creatives i elaboren artesanalment les famoses roses solidàries de la Fundació. Fetes de paper i cartró, cada una d’elles ha estat creada amb cura per a que sigui regalada a algú a qui aprecieu.

Cada part de la rosa s’elabora individualment, i compteu que cada una té 8 parts; pètals, calze, sèpals, tija, fulla, espines, medalla i llaç. Quasi res!

Enguany, a més, son ben bé de km.0 doncs la medalla que les acompanya també ha estat elaborada a partir de dibuixos d’usuaris de la Fundació. En trobareu fins a tres models; els cors de la Imma Martos, els dracs d’Albert Escarnis i les roses de Consol Bartolomé.

Les roses que avui teniu a les mans generen oportunitats laborals i socials reals pels usuaris dels nostres Centres Ocupacionals que, alhora, durant el procés creatiu tenen l’oportunitat de desenvolupar també les seves habilitats manuals.

Per Sant Jordi, roses... i Rebooks!

Si no us agrada que us regalin roses o us encanta llegir, llavors la vostra millor opció és Rebooks! Llibres de segona mà als que encara els queda molta vida.

Rebooks és un projecte conjunt de la Fundació, Ecosol i Drissa que recull, reacondiciona i ven llibres de segona mà a preus populars per donar-los una nova vida.

No saps com funciona? T’ho expliquem!

· Els llibres es recullen mitjançant un dels més de 80 contenidors vermells que Ecosol Girona té repartits per 28 municipis de la província.

· Després, es porten als Centres Ocupacionals que la Fundació Ramon Noguera té a Montilivi i Llagostera, on els nostres usuaris en fan la valoració, tria i reacondicionament.

· Seleccionats, s’envien a la Fundació Drissa, on persones del servei prelaboral en fan un registre informàtic... i ja estan llestos per la venda!

Aquest dia 23 d’abril els podeu trobar a les parades de Sant Jordi que tindrem a la Fundació, però durant tot l’any en teniu de disponibles al Taller Degustació, a la botiga de Biodrissa (C/Ciutadans a Girona) i al Bar Cafeteria El Coro a Sarrià de Ter.

On comprar les roses

Les podeu comprar als següents punts:

· Al show Showroom de la Fundació (Carrer Indústria, 22 a Girona)

· A la parada del Carrer Nou (Girona)

· Al Centre Ocupacional de Montilivi (Av Montilivi, 123 · Girona)

· A la parada de Plaça Independència a Llagostera.

Cada rosa venuda no només és un gest d'amor i suport, sinó també una contribució directa al treball social de la Fundació, generant ocupació i oportunitats per a persones amb discapacitat intel·lectual.

En resum, a la Fundació Ramon Noguera Sant Jordi és molt més que una festa tradicional; és una oportunitat.

/ /

Entrades relacionades: