Neix la plataforma Girona Voluntària

12-01-2021

Girona Voluntària és una nova federació sense ànim de lucre constituïda entre 9 entitats socials de la ciutat que té com a objectiu ampliar i rejovenir el voluntariat actual i oferir serveis que vagin molt més enllà de temes socials. La plataforma aposta per crear una borsa de persones voluntàries independents per poder donar suport a les entitats gironines.

Les entitats impulsores de la nova federació són: l’AFA del Centre d’Educació Especial Palau, l’Associació MIFAS, la Fundació Oncolliga, la Fundació SERGI, l’Associació Multicapacitats, la Fundació Sant Vicenç de Paül, Support-Fundació Tutelar Girona, el GEiEG-Grup Excursionista i Esportiu Gironí i la Fundació Ramon Noguera. Les entitats treballaran enxarxades i amb la intenció de transformar el voluntariat en un projecte comú i compartit.

La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca, explicat que, tot i que el teixit voluntari actual de les comarques gironines és molt potent, necessita ampliar-se. És per això que volen arribar a gent jove, ja que gran part de les persones voluntàries són gent gran amb temps per dedicar-se a un projecte d’una entitat. Des de Girona Voluntària defensen que el voluntariat s’ha de viure tota la vida i per aquest motiu faran campanyes de sensibilització per animar a persones de totes les edats a esdevenir voluntàries. A més, la nova federació vol ampliar el seu camp d’acció i no tancar-se només a l’àmbit social, ja que la societat avui dia té moltes demandes i les administracions no hi arriben.

Girona Voluntària començarà les seves activitats a la ciutat de Girona amb la intenció de créixer i expandir-se a la resta del territori gironí. Com a pal de paller, la nova federació vol mantenir una gestió de proximitat i interlocució ràpida i directa de les entitats. Per aquest motiu, volen crear una borsa de voluntariat conjunta on tindran en reserves, segons han comentat, a totes les persones que vulguin fer qualsevol classe de voluntariat. En aquest sentit, les persones voluntàries no es vincularan a una entitat concreta sinó que seran polivalents, tot i que podran indicar els seus interessos perquè les entitats els puguin contactar. Una altra modalitat de voluntariat que promouran serà el voluntariat en família, que no és gaire habitual a Catalunya, però des de Girona Voluntària es veu com la manera de posar les bases del que serà la llavor del voluntariat en la gent jove.

Ben aviat estarà operativa la pàgina web de Girona Voluntària amb tota la informació per ser-ne partícip.

 

Entrades relacionades: