Neix la plataforma Girona Voluntària

12-01-2021

Girona Voluntària és una nova federació sense ànim de lucre constituïda entre 9 entitats socials de la ciutat que té com a objectiu ampliar i rejovenir el voluntariat actual i oferir serveis que vagin molt més enllà de temes socials. La plataforma aposta per crear una borsa de persones voluntàries independents per poder donar suport a les entitats gironines.

Les entitats impulsores de la nova federació són: l’AFA del Centre d’Educació Especial Palau, l’Associació MIFAS, la Fundació Oncolliga, la Fundació SERGI, l’Associació Multicapacitats, la Fundació Sant Vicenç de Paül, Support-Fundació Tutelar Girona, el GEiEG-Grup Excursionista i Esportiu Gironí i la Fundació Ramon Noguera. Les entitats treballaran enxarxades i amb la intenció de transformar el voluntariat en un projecte comú i compartit.

La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca, explicat que, tot i que el teixit voluntari actual de les comarques gironines és molt potent, necessita ampliar-se. És per això que volen arribar a gent jove, ja que gran part de les persones voluntàries són gent gran amb temps per dedicar-se a un projecte d’una entitat. Des de Girona Voluntària defensen que el voluntariat s’ha de viure tota la vida i per aquest motiu faran campanyes de sensibilització per animar a persones de totes les edats a esdevenir voluntàries. A més, la nova federació vol ampliar el seu camp d’acció i no tancar-se només a l’àmbit social, ja que la societat avui dia té moltes demandes i les administracions no hi arriben.

Girona Voluntària començarà les seves activitats a la ciutat de Girona amb la intenció de créixer i expandir-se a la resta del territori gironí. Com a pal de paller, la nova federació vol mantenir una gestió de proximitat i interlocució ràpida i directa de les entitats. Per aquest motiu, volen crear una borsa de voluntariat conjunta on tindran en reserves, segons han comentat, a totes les persones que vulguin fer qualsevol classe de voluntariat. En aquest sentit, les persones voluntàries no es vincularan a una entitat concreta sinó que seran polivalents, tot i que podran indicar els seus interessos perquè les entitats els puguin contactar. Una altra modalitat de voluntariat que promouran serà el voluntariat en família, que no és gaire habitual a Catalunya, però des de Girona Voluntària es veu com la manera de posar les bases del que serà la llavor del voluntariat en la gent jove.

 

Entrades relacionades: