Anna Riu i Eusebio Sacristán amb la torxa. Foto de l'Ajuntament de Girona

La torxa dels Special Olympics arriba a Girona

27-09-2018

L’onzena edició dels Jocs Special Olympics, els jocs per a persones amb discapacitat intel·lectual, se celebrarà del 4 al 7 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, enguany amb el lema “Millor és qui ho intenta”.

La torxa dels Jocs Special Olympics va iniciar el seu recorregut a Barcelona el 20 de setembre, i està fent un recorregut per tot Catalunya per dirigir-se a la Seu d’Urgell, on es mantindrà tot el 3 d’octubre. El 4 d’octubre es posarà fi al recorregut a Andorra la Vella, on se celebrarà la festa inaugural.

Ahir 27 de setembre, la torxa va arribar a Girona, amb un recorregut que es va iniciar a les 18h al pavelló municipal Girona Fontajau i va finalitzar a la Plaça del Vi, i on volem destacar que l'últim relleu el va fer l'Anna Riu, jugadora de l'equip de bàsquet de la Fundació Ramon Noguera (i que participarà als Special Olympics 2019 a Abu Dhabi) de la mà de l’entrenador del Girona FC, Eusebio Sacristán. Com a portadors de la torxa també hi van participar els nostres esportistes Rosa Campos, Francisco Cornejo, Cristian González, Víctor Gala, Daniel València, Toni Navas, Jaume Pons, Imma Martos i Carlos Bello.

A l’esdeveniment, que se celebra un cop cada quatre anys i el lema del qual és “El millor és qui ho intenta”, hi participaran 1.500 esportistes. Fins al moment, ja són 13 els països que han confirmat la seva assistència. 1.239 esportistes són catalans, 93 de l’estat espanyol i 54 d’Andorra. La resta, 114, són esportistes de 13 delegacions diferents, entre les quals hi ha Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya.

  

 

 

Entrades relacionades: