Una imatge del lipdub

Crònica de la gravació d’un lipdub. Construint Invencibles

14-11-2016

La Teresa López, responsable de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional del Centre Especial de Treball de la Fundació Ramon Noguera, ens explica en primera persona com va viure amb el seu equip el concurs de lipdubs celebrat durant el 2015 en motiu del 50è aniversari de l'entitat.

La Fundació Ramon Noguera celebra els 50 anys! Quina il·lusió! Es preparen diferents actes per celebrar-ho i, entre ells, una festa amb els treballadors de tot el Grup Fundació Ramon Noguera... Que bé ens ho passarem!

Em diuen que està previst un concurs de lip dub entre els centres del Grup FRN, on cada un haurà d’intentar ensenyar el seu lloc del treball a la resta. “Que divertit que serà”, penso jo. El Centre Especial de Treball està convidat a participar al concurs, i l’equip USAP som les encarregades d’organitzar-ho.

Ai Déu meu!!! Això ja no em fa tanta gràcia... Quins nervis, quin estrès... Com ho farem? Voldran participar els treballadors? com filmarem? Ha de ser tot seguit?Quina música posarem? Com organitzarem les seccions amb els horaris tan diferents que tenim? Què diran els caps de secció? Voldran participar-hi? Sortirà bé? Haig de sortir jo?? Farem el ridícul??? Em fa vergonya sortir!!! Buf... Això és molt complicat. En fi...

L’Elvira i l’Ida m’ajuden a veure-ho més positivament: ja ho farem, ja ens organitzarem. Així que endavant amb el lip dub!

Primer pas: és imprescindible triar una música, gran dilema... Solució: fer un referèndum (ara que estan tan de moda, no podem ser menys) . La cançó escollida és “Invencibles” del grup Els Catarres, una cançó alegra, de ritme que enganxa, i un missatge que ens identifica: junts anem més lluny. Adjudicada!

Segon pas: organització. Cal animar i engrescar tothom a participar-hi, fer un guió, buscar una càmera i algú que ens pugui filmar, preparar una coreografia, tenir en compte els efectes especials, adjudicar els papers de cada actor-treballador, organitzar els horaris... En aquest punt, faig menció a Karulina.com per haver col·laborat desinteressadament en els aspectes més tècnics de la gravació.

Tercer pas: anem a filmar! Quins nervis, emoció, divertiment, companyonia, riures, animació... Una altre cop, repetim! Aquesta és bona!

Quart pas: muntatge final. Aquí les professionals de la matèria: la Karulina i la Ida. El resultat és espectacular. Ens agrada molt. Tots els nervis passats, però també les bones estones de gravació resumides en 3’40 minuts que transmeten alegria per la feina, bon rotllo amb els companys/es de treball, els caps, il·lusió. Han estat un total de 42 participants i un munt de sentiments difícils d’explicar amb paraules!

El gran dia: les votacions per decidir el lip dub guanyador entre un total de 6 participants. Tots estan molt ben fets, es nota l’esperit de cada centre, de cada persona que hi participa, les hores dedicades, la il·lusió. Transmeten emocions i sentiments sense perdre de vista la part divertida, que difícil serà decidir-se per un!

I el guanyador és (redoble): el Centre Especial de Treball amb “Invencibles”! No m’ho puc creure, estic emocionada! Fins i tot, faig esforços per dissimular alguna petita llagrimeta que em salta... Ara tocarà guardar el secret, ja que fins el dia de la festa no es desvetllarà el guanyador. Que difícil serà no explicar-ho. Ja vaig pensant en què invertirem el premi: 2.000€ per gastar en equipament per al centre.

Tots els lip dub es mereixien guanyar, tots estaven fets amb ganes, il.lusió, treball en equip. Va costar decidir-se per un... Nosaltres som els guanyadors. “Invencibles”, el títol era un presagi? I la tornada: ”junts anem més lluny”. Junts, junts... Per què no gaudir del premi tots junts?

El dia de la festa, s’anuncia el guanyador i l’eufòria és total entre l’equip del Centre Especial de Treball. Després, la sorpresa arriba a la resta de participants quan saben que també rebran un pessic del premi. Així que, dit i fet! Repartim el premi: 1.000€ per equipament per a nosaltres i la resta, a repartir!

El premi s’ha invertit en: jocs infantils per al centre d’atenció precoç, un equip de música, alguns petits electrodomèstics, una televisió, una càmera de fotos, un walkie talkie, i una pantalla de projeccions, entre d’altres.
Un plaer compartir-lo.

Junts anem més lluny... I som INVENCIBLES!

 En aquest vídeo podeu veure el resultat:

/ /

Entrades relacionades: