Protagonistes del vídeo sobre els Valors de la Fundació Ramon Noguera

04-07-2018

Aquest passat mes de juny s'ha portat a terme un projecte pilot que tenia el seu origen en la necessitat de fer partícips els usuaris dels serveis de l’àrea social del Grup Fundació Ramon Noguera del coneixement i difusió dels valors de la nostra organització (compromís, cooperació, innovació, confiança i emprenedoria).

Per desenvolupar el projecte, es crea una Comissió de Valors amb l'objectiu que un grup representatiu de persones usuàries entenguin aquests valors i decideixin de quina manera volen difondre’ls entre els seus companys, fent propostes d’accions i portant-les a terme.

Com a prova pilot, per ara s'ha efectuat només ena un dels centres de l’organització, el centre ocupacional Montilivi, que consta de 84 usuaris. La comissió té representació del 15% d’aquests usuaris (12 persones). D’aquesta comissió havien de sortir dues accions per portar a terme.

Comissió de Valors

La reunió de la Comissió de Valors va tenir lloc el dia 1 de juny i es va desenvolupar de la següent forma:

- Exposició dels objectius de la reunió
- Explicació de missió, visió i valors del Grup Fundació Ramon Noguera
- Debat sobre els valors aplicats en el dia a dia de diferents àmbits de l’organització
- Pluja d’idees sobre possibles accions per difondre els valors
- Votació de les dues accions a portar a terme. En aquest punt, també es defineixen les dates i forma a desenvolupar les dues accions més votades, que són una exposició de relats i dibuixos, i la gravació d’un vídeo sobre valors.

Acció 1: Exposició de relats i dibuixos

En aquesta acció participen el 100% dels usuaris del centre. Per facilitar el desenvolupament de l’acció, s’assigna un valor a cadascun dels grups, s’explica aquesta valor i es faciliten eines perquè la persona usuària el pugui representar a través d’un dibuix o d’un petit relat. Els dibuixos i missatges resultants s’exposen a un lloc visible del centre per tal que totes les persones usuàries puguin compartir-los entre ells.

Acció 2: Gravació d'un vídeo dels Valors

El vídeo es crea amb imatges del desenvolupament de la primera acció i altres imatges i àudios preparats per al mateix vídeo.  Aquest material s’utilitzarà per visionar-lo en el centre per tal que les persones usuàries acabin d’entendre i interioritzar els valors, i com a exemple per visionar en els altres centres.

Aquí podeu visionar el resultat de l'acció:

Entrades relacionades: