Nova col·lecció de Joies de Pel·lícula

20-11-2019

La nova col·lecció de joies i complements està inspirada en el món del cinema

Els models estan dissenyats i elaborats de forma artesanal pels usuaris de l’entitat i en total hi ha vuit col·leccions inspirades en pel·lícules del cinema universal

Sota el lema «Regals de pel·lícula amb valor social per aquest Nadal», inclou 36 peces procedents de sis col·leccions de disseny i elaboració pròpia i dues dissenyades per Mariona Quera

Avui hem presentat les noves col·leccions de joies, dissenyades i elaborades de forma artesanal pels usuaris de l’entitat, inspirades aquest any en el cinema universal. Sota el títol Joies de pel·lícula, comptem amb sis col·leccions que giren entorn als següents films: Manhattan, Apollo 13, Pretty Woman, Hook, La La Land i Up. A més, la joiera gironina Mariona Quera ha dissenyat dues sèries més inspirades en Moulin Rouge i Charlie and the Chocolate Factory.

Sota el lema Regals de pel·lícula amb valor social per aquest Nadal, en total hi ha 36 peces, entre collarets, penjolls, braçalets, arracades i anells. D’entre les novetats destaca una sèrie destinada al públic infantil, inspirada en el film d’animació Up. Després de l’èxit dels braçalets de la col·lecció anterior del Girona Futbol Club, des de la Fundació Ramon Noguera s’ha optat per continuar amb un conjunt adaptat a nens i nenes. L’objectiu en aquest cas també és conscienciar-los en el valor social d’aquestes peces.

La presentació de la nova col·lecció, que ha tingut lloc avui al Centre Ocupacional Montilivi que gestiona l’entitat, ha comptat amb la presència de Pepita Perich, directora gerent de la Fundació Ramon Noguera; Mariona Quera, joiera i gemmòloga, i Ester Triadó, directora del servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Ramon Noguera.

Pepita Perich ha explicat que “tot el procés està fet per nosaltres, des del disseny fins a la venta[MR1] ; les joies tenen un valor social i són ideals com a regals de Nadal, de tió o amic invisible”. La directora gerent de la Fundació Ramon Noguera ha destacat la “continuïtat dels models pel públic infantil després de la bona acceptació que hi va haver l’any passat amb les del Girona Futbol Club” i la “col·laboració amb l’entorn empresarial; ens donen l’oportunitat per poder accedir a les instal·lacions per participar en els seus mercats solidaris i fer-los arribar els nostres productes a tots els seus treballadors”.

Ester Triadó ha subratllat que les joies “són fetes aquí; el disseny l’ha fet l’equip creatiu del centre. A part del seu valor estètic, és important el valor social que hi ha al darrere”.

La joiera i gemmòloga Mariona Quera, de Pere Quera Joiers, molt implicada des de fa anys en la creació de joies de la Fundació, ha creat dues col·leccions -una per a adults i l’altre per a nens. En aquest cas també s’ha inspirat en les pel·lícules Moulin Rouge i Charlie and the Chocolate Factory, i només hi ha dues peces de cada, dos penjolls de plata de llei. Mariona Quera ha “agraït l’oportunitat de tornar-hi a participar. M’agrada molt el cinema i vaig escollir Moulin Rouge perquè he anat molt a París i m’encanta tornar-hi i Charlie and the Chocolate Factory perquè la vaig mirar molts cops quan era petita”.

Els dissenys i els materials de les peces sempre s’inspiren en les últimes tendències de moda, són peces molt portables i amb molta personalitat. Cal recordar que són elaborades de manera artesanal com una activitat d’ocupació terapèutica de persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Aquest fet permet que els dissenys, les tècniques de creació i els materials utilitzats es treballin des d’una perspectiva social, no només estètica, per poder adaptar els processos als usuaris.

Entre 8 i 12 euros les peces de col·lecció pròpia

Les creacions ja es poden comprar a la botiga de moda i complements laFundació del carrer Indústria número 22 de Girona, a Mas Xirgu; a la botiga online www.lafundacio.net; i als centres ocupacionals de Girona (Av. Montilivi, 123) i de Llagostera (C/ Lleó I). Les peces de les col·leccions de disseny propi mantenen un preu d’entre 8 i 12 euros; les infantils entre 2 i 3 euros i les de Mariona Quera entre 15 i 45 euros. 

Catàleg de Joies 2019

Un regal de pel·lícula

Les pel·lícules inspiradores

Col·lecció Moulin Rouge, de Mariona Quera (Pere Quera Joiers)

Inspirada en la pel·lícula musical estrenada el 2001, dirigida per Baz Luhrmann i protagonitzada per Nicole Kidman i Ewan McGregor. Aquesta col·lecció està formada per dues peces, dos penjolls amb dos dissenys diferents. Són dues peces de plata formades per una delicada cadena i una peça central en forma de cor -un disseny és amb el cor ple i l’altre és només la silueta del cor. Ambdós desprenen aquesta aura parisenca de la pel·lícula: bohèmia i romàntica, somniadora, brillant i melòdica.

Col·lecció Charlie & the Chocolate Factory, de Mariona Quera

Inspirada en la pel·lícula fantàstica estrenada el 2005, dirigida per Tim Burton i protagonitzada per Johnny Depp i Freddie Highmore. És una col·lecció unisex enfocada al públic infantil, com el film. Està composada per dues peces, dos penjolls formats per un cordó de cotó de color i una peça de plata en forma de piruleta o bé en forma de caramel. El color del cordó es pot triar entre diverses opcions, per personalitzar la peça al gust de l’infant. Són peces molt portables, divertides, fantasioses, imaginatives i molt dolces.

Col·lecció Manhattan

Inspirada en la pel·lícula de Woody Allen, estrenada el 1979 i protagonitzada pel mateix director i l’actriu Diane Keaton. Manhattan és un homenatge a les pel·lícules en blanc-i-negre de la joventut de Woody Allen, i captura la infinitat varietat de paisatges de la ciutat de Nova York. Aquesta col·lecció de joies recull l’esperit urbanita, tant en el disseny com en el material, amb peces elaborades amb ciment, un material poc utilitzat en bijuteria. En aquest cas, dona un resultat de gran bellesa i sobrietat, amb la volatilitat d’allò passatger del dia a dia, amb un toc de llum que no falta mai a les grans ciutats, donat per les incrustacions d’ametista. Hi ha una versió platejada i una altra versió daurada.

Col·lecció Apollo 13

Inspirada en la pel·lícula de 1995 de Ron Howard, protagonitzada per Tom Hanks i Kevin Bacon. Una col·lecció espectacular, que capta tota l’essència de l’univers amb una intensitat en el disseny de les peces que captiva i no deixa indiferent. Les formes arrodonides com a referència de l’infinit, el color negre intens dels materials utilitzats, com el cautxú, i el toc de guspires platejades de les peces ens submergeixen en un món espacial que ens dona peu a imaginar-nos més enllà de l’atmosfera terrestre, en una negra nit eterna i profunda.

Col·lecció Pretty Woman

Pel·lícula del 1990 protagonitzada per Julia Roberts i Richard Gere, i dirigida per J.F. Lawton. Pretty Woman és el conte de la Ventafocs adaptat a l’era contemporània, una història romàntica moderna. Així és la col·lecció, romàntica, però fresca, amb un toc divertit, on s’hi veu reflectit l’optimisme vital de la protagonista. És un conjunt de peces que combina la plata amb diferents tonalitats de color rosa, amb un contrast atrevit entre la provocació i l’elegància, simbolitzat per peces que simulen perles, alhora que contrasten amb una peça decorativa en forma de borla, un element d’inspiració teatral i festiu.

Col·lecció Hook

Inspirada en la pel·lícula amb el Capità Garfi i Peter Pan de protagonistes, interpretats per Dustin Hoffman i Robin Williams, dirigida per Steven Spielberg i estrenada el 1991. Es tracta d’una col·lecció que ens transporta a un món fantàstic, el país de Mai Més, simbolitzat tant pels colors de tons pastel, com pels materials naturals utilitzats com el cuir, que embolcalla unes peces en forma de fulles amb diferents textures fetes artesanalment. Mai Més és un indret llunyà on no existeixen les responsabilitats adultes, ple de màgia i aventures, un món de fades on tot és possible.

Col·lecció La La Land

Pel·lícula musical de l’any 2016, dirigida per Damien Chazelle i protagonitzada per Emma Stone i Ryan Gosling. Un drama romàntic que té lloc a l’anomenada ciutat de les estrelles, Los Ángeles, inspira una col·lecció de peces amb pedres minerals com la turquesa i la fluorita verda com a eix central, i un toc decoratiu d’estrelles de plata. És una col·lecció natural i lluminosa, originada a la ciutat on els somnis artístics es fan realitat, amb un punt de nostàlgia però que desprèn força i molta vitalitat, com la història d’amor i de vida de la pel·lícula.

Col·lecció Up

Inspirada en Up, pel·lícula d’animació infantil de Píxar dirigida per Pete Docter i Bob Peterson, i estrenada el 2009. Colors i molta vida són els dos elements que inspiren una col·lecció unisex enfocada a nens i a nenes amb un esperit dinàmic i espontani, del qual neixen unes peces que simbolitzen els globus d’aire tan representatius de la pel·lícula. Up és una història plena de tendresa i de somnis que ocorre en un viatge de colors i aventures a través dels núvols. Les peces de la col·lecció són volàtils, divertides, amb ritme i amb molta energia positiva, intercanviables, amb combinacions diferents i carregades d’optimisme i alegria.

Entrades relacionades: