Ens sumem a la campanya promoguda pel Pacte Mundial per difondre els ODS

17-09-2020
L'objectiu de la campanya #apoyamoslosODS és actuar com a altaveu per aconseguir un efecte multiplicador i que es conegui i treballi l'Agenda 2030

La nostra organització és signatària dels Deu principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides per a una gestió ètica en matèria de drets humans, medi ambient i lluita contra la corrupció amb la finalitat de promoure la responsabilitat social creant aliances i treballant de forma alineada als Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Amb motiu del 5è aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la Fundació Ramon Noguera s'uneix a la campanya #apoyamoslosODS en col·laboració amb la Xarxa Espanyola de el Pacte Mundial. L'objectiu és actuar, des del nostre propi compromís amb els ODS, com altaveu i aconseguir un efecte multiplicador perquè es coneguin i treballin.

La Fundació Ramon Noguera es va adherir a la iniciativa UN Global Compact el juliol del 2019. Des de l'aprovació de l'Agenda 2030, a més de la nostra aposta per impulsar els Deu Principis, hem treballat en alinear la nostra gestió corporativa amb els ODS. En aquest sentit, hem establert una sèrie de compromisos i bones pràctiques alineades amb la nostra estratègia, buscant contribuir a l'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, tasca que, en aquests moments de crisi i incertesa, es configura com la fórmula per crear el futur sostenible que el món necessita.

Impulsant la contribució de les empreses a el desenvolupament sostenible

Ja fa cinc anys que l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per unanimitat dels 193 estats participants, entre ells Espanya. "No deixar ningú enrere" és l'eix de l'acord. Els ODS proposen acabar amb la pobresa i la fam, reduir les desigualtats i abordar reptes urgents com el canvi climàtic.

Per assolir tan ambiciosa Agenda es va acordar la necessària participació de tots: dels governs, les empreses, la societat civil i els ciutadans de tot el món. La seva força prové del caràcter universal de l'acord i de l'ambició de les seves 169 metes. Aconseguir-les requereix un esforç sense precedents per part de tots els sectors de la societat; i les empreses tenen un paper molt important per exercir en aquest propòsit. Aconseguir els ODS exigeix ​​combinar l'empenta de el sector públic, de les empreses, dels inversors i de la societat civil.

El Secretari General de les Nacions Unides, Antonio Guterres, fa una crida a tots els sectors de la societat perquè es mobilitzin en aquesta "Dècada d'acció ", que exigeix ​​accelerar les solucions sostenibles adreçades als principals desafiaments del món; des de la pobresa i la igualtat de gènere, fins al canvi climàtic, la desigualtat i el tancament de la bretxa financera. Les empreses tenen un paper molt important per exercir en aquest propòsit.

En aquest vídeo podeu conèixer els 17 ODS

Entrades relacionades: