Helga Nuell visita les obres del nou equipament residencial a Sant Daniel

25-04-2024

La directora territorial del Departament de Drets Socials a Girona, Helga Nuell, va visitar dijous passat la construcció del nou equipament residencial de la Fundació a Sant Daniel.

La iniciativa social, impulsada per la col·laboració de la Fundació i el mateix Monestir de Sant Daniel, permetrà donar resposta a la creixent necessitat d’habitatges per a persones amb discapacitat intel·lectual en un context social i econòmic complex.

Així mateix li van fer expressar Salvi Amagat, president de la Fundació, i Carles Garrido, membre del patronat, qui varen acompanyar a Helga Nuell durant la seva visita.

Un projecte necessari

La construcció de la nova residència és un projecte englobat dins el pla estratègic dels anys 2021-2024 de la Fundació, al qual s’ha destinat una inversió total de 2.750.000€ per a la seva execució. El nou equipament residencial es trobarà a l’entorn del Monestir de Sant Daniel i crearà 30 noves places d’acolliment residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual.

A dia d’avui la Fundació compta amb 130 places d’acolliment residencial distribuïdes entre Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Sarrià de Ter juntament amb les quals el nou equipament pretén donar resposta a les creixents necessitats socials dels usuaris durant els propers anys.

L’equipament, que es construirà a una zona annexa al monestir, no interferirà a la vida monàstica de les monges benedictines ja que funcionarà de manera independent a la zona que ara ocupa l’antic galliner.

Altres actuacions

Dins el mateix marc 2021-2024, des de la Fundació s’ha impulsat també la remodelació d’un habitatge al carrer Finestrelles de Girona que permetrà adequar l’espai de l’habitatge a les necessitats de persones que requereixen un suport extens i generalitzat. El pressupost destinat a aquest projecte és de 10.000€.

Així mateix, la Fundació ha iniciat uns primers estudis tècnics per a la construcció d’un nou Centre d’Atenció Diürna al carrer Saragossa de Girona.

 

/ /

Entrades relacionades: