El dissabte 30 de novembre, el Servei d'Orientació i Ocupació de la Fundació Ramon Noguera va organitzar una quedada molt especial: una trobada entre ex-treballadors, treballadors, alumnes i ex-alumnes per gaudir de la Fira d'Entitats de Girona, un esdeveniment que reuneix les iniciatives socials de la ciutat.
Aquesta trobada va ser una oportunitat per connectar, entre persones vinculades al SOO, des d’una perspectiva distesa i divertida tot coneixent iniciatives de les diferents entitats de la ciutat. Un espai ideal per gaudir de la ciutat i fomentar els vincles entre tots els participants.
Una tarda molt distesa
La fira d’entitats va ser una oportunitat per anar a fer una xocolata tot junts, passejar entre les parades de les entitats i veure els balls en línia, però al final hi va haver qui fins i tot es va animar a ballar tot seguint el ritme de la música.
Entre les converses, la música i l’ambient nadalenc ens ho vam passar tant bé que la tarda es va anar allargant... i al final alguns vam acabar apropant-nos al concert que l’orquestra Maribel feia a la Plaça del Lleó!
Una de les parts més enriquidores de la tarda va ser el compartir històries de vida entre les persones assistents. Tant ex-alumnes com els actuals treballadors i alumnes van compartir les seves experiències i èxits, i nosaltres vam ser testimonis de l’impacte positiu de la nostra feina. L’objectiu principal de la trobada era el retrobament més enllà de l’àmbit formatiu i laboral, així com fer i dinamitzar una activitat d’oci i lliure i creiem que va ser tot un èxit.
La Fira d’Entitats
La Fira d'Entitats de Girona és un esdeveniment anual que reuneix una gran varietat d'entitats socials i culturals. Gràcies a aquesta, les entitats tenim l’oportunitat de donar a conèixer els nostres projectes i programes, compartir les nostres iniciatives i, sobretot, crear vincles amb la ciutadania.
Aquest any, des de la Fundació Ramon Noguera hem tornat a participar-hi com a entitat arrelada al territori per mostrar la tasca que fem des de fa quasi 60 anys per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
La importància de la comunitat
Amb aquesta trobada, es va demostrar que els vincles creats dins de la Fundació van més enllà de la feina diària: formen una gran comunitat que, any rere any, creix i es nodreix de les experiències, els èxits i les històries personals de totes les persones implicades.
Nosaltres, des de la Fundació, seguirem treballant per garantir que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin les mateixes oportunitats que qualsevol altra persona, tant en el mercat laboral com en la societat en general.
Gràcies a tots els assistents i a les companyes del Servei d’Orientació i Ocupació per a fer possible la trobada!