Les entitats socials que treballen per les persones amb DI es mobilitzen l'11 d'abril a Barcelona

04-04-2019

Publiquem el comunicat d'AEES Dincat sobre les mobilitzacions que tindran lloc el dijous 11 d'abril a Barcelona, i a les quals ens adherim.

Aquí us podeu descarregar la nota de premsa oficial.

"Amb la meva feina no s’hi juga! 10.000 llocs de treball estan en risc!"

#10AnysCongelats

El pròxim 11 d’abril, totes les entitats de l’AEES Dincat, juntament amb les persones i famílies que les integren, estan convocades a sortir al carrer i aixecar la veu per:

· Exigir millores en el finançament dels CETs i dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

· Denunciar que entre 2019 i 2020 desapareixeran 1.580 llocs de treball de persones discapacitat amb especials dificultats. A mig termini, aquesta xifra pujaria fins a 10.000 llocs de treball que estaran en greu risc.

· Denunciar que la precarització del finançament públic està arribant al límit i que començarà a afectar a la qualitat en l’atenció a les persones i les condicions laborals del professionals.

 

Les entitats socials que atenem a persones amb discapacitat intel·lectual sortim al carrer per exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball i serveis d’atenció a persones. Fa mesos que estem fent incidència per denunciar l’infrafinançament dels CETs i dels serveis d’atenció que prestem.

Arribem a aquesta situació després de 10 anys de deteriorament del finançament de les entitats, provocada per les retallades i congelacions del finançament públic. A aquesta situació s’ha d’afegir que tenim uns models d’atenció i finançament que no s’han actualitzat en els darrers 20-25 anys i que no responen a problemàtiques actuals com l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’especials dificultats (ED), entre altres.

A més, i com a fet agreujant d’una situació ja de per si complicada, la pujada de l’SMI, que és un avenç social indiscutible, no ha vingut acompanyada de les suficients mesures polítiques de suport per persones amb discapacitat que treballen en CETs. Aquesta manca de compromís polític posa en risc la viabilitat de les entitats socials que tenen com a objectiu generar i mantenir llocs de treball per milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats. Els 10.000 llocs de treball d’aquestes persones en CET estan en greu risc i són indispensables per garantir la inserció laboral amb oportunitats per tothom.

Davant d’aquesta greu situació, la resposta dels governs, tant del de la Generalitat com del de l’Estat, ha estat clarament insuficient i en cap cas està donant resposta a les necessitats d’un sector ofegat des de fa anys. La situació ha arribat al límit i les conseqüències de tot plegat ja sobrepassen la capacitat de les entitats i, lamentablement, tindran un impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones ateses i les seves famílies. La manca de solucions reals i urgents provoca una gran desprotecció d’aquestes persones i les col·loca en un escenari de gran vulnerabilitat i incertesa. Des de la responsabilitat i compromís social, cal denunciar-ho i exigir solucions urgents. Tots i totes ens hi podeu ajudar, tots i totes podem canviar el futur si ens fem escoltar.

 

Entrades relacionades: