Andrea

Itineraris d’inclusió comunitària: Protagonistes d’una experiència de voluntariat II

03-10-2018

Article de la Revista FRN nº5 del 2018

Emmarcat en el model de treball d’Atenció Centrada en la Persona i, per tant, tenint en compte els desitjos i les capacitats de les persones que atenem, hem dissenyat un projecte basat en itineraris de voluntariat inclusius on la persona que hi participa desenvolupa tasques de voluntariat en àmbits del seu interès. El protagonista d'avui és en Víctor Gala, que ha fet el voluntariat al CEE Font de l'Abella.

ANDREA ÁLVAREZ Usuària del Centre ocupacional Montilivi i voluntària al Taller Degustació lafundació

Sóc l’Andrea, tinc 24 anys, visc a Girona i sóc usuària del Centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera.
Des del 17 de gener d’aquest any vaig cada dimecres de les 14h a les 16,30h al Taller Degustació.
Allà hi faig una mica de tot, escombro, netejo, frego el terra, netejo la vitrina, el magatzem... m’agrada tenir-ho tot net. També poso el rentaplats, atenc els clients i serveixo les taules.

EMMA REY Monitora de l’Andrea al Centre ocupacional Montilivi

L’interès de l’Andrea per realitzar aquest itinerari de voluntariat al Taller Degustació lafundació va sorgir arran de les pràctiques que va dur a terme mentre estudiava la càpsula formativa d’Hostaleria durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017.
Li va agradar tant l’experiència que, quan va finalitzar, va fer la demanda de poder tenir continuïtat.
Des del servei de Teràpia Ocupacional, d’on és usuària l’Andrea, es va possibilitar que aquesta demanda es fes realitat, creant un conveni de voluntariat amb el Taller Degustació.
L’Andrea hi assisteix des del gener d’aquest 2018, tots els dimecres de 14h a 16,30h.
Hi va ben contenta, alegre i riallera. Verbalitza que hi fa de tot i explica que li passa el temps volant.
Valoro molt positivament l’assistència al Taller Degustació perquè li està generant molts beneficis. Hi té tasques de responsabilitat que afavoreixen el seu desenvolupament personal i li atorguen més seguretat i confiança.
Aquesta experiència també li està generant un aprenentatge de competències transversals que pot aplicar en el seu dia a dia i a tots els àmbits.
En definitiva durant aquests mesos he vist una Andrea feliç de participar-hi i això és el més important.

No oblida mai de passar per recepció i direcció per saludar o acomiadar-se; de totes maneres, si aquests estan ocupats, amb molta educació s’acomiada de la persona que li obre la porta. És una experiència que valorem de manera molt positiva per a totes les parts implicades.

VÍCTOR GALA Usuari del Centre ocupacional Montilivi i voluntari al CEE Font de l’Abella

El març del 2017 vaig començar a fer de voluntari al CEE Font de l’Abella. Hi vaig tots els dilluns i dimarts de 12h a 13h.

Col·laboro en tasques de menjador: parar taula, posar coberts, gots i tovallons pels nens petits. També faig endreça dels contes de la biblioteca; els nens ho solen deixar una mica desordenat. M’agrada molt anar-hi i ajudar.

Tinc molt bons records de quan jo hi anava d’alumne: era petit i m’ho passava molt bé amb tots els companys, i sobretot amb l’Àlex Mijarra, amb qui solíem jugar a basquet.

Quan arribo a les 12h, els nens estan al pati jugant a bàsquet i futbol, a mi m’agrada parlar amb l’Andreu (infant de l’escola).

Anar de voluntari a l’escola em fa sentir molt content i feliç, és una experiència molt bona. Vull seguir anant-hi molt de temps!!

......................................................

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2018. Llegir més articles: REVISTA FRN

Si vols donar suport a projectes com aquest, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: