Víctor Gala

Itineraris d’inclusió comunitària: Protagonistes d’una experiència de voluntariat I

26-09-2018

Article de la Revista FRN nº5 del 2018

Emmarcat en el model de treball d’Atenció Centrada en la Persona i, per tant, tenint en compte els desitjos i les capacitats de les persones que atenem, hem dissenyat un projecte basat en itineraris de voluntariat inclusius on la persona que hi participa desenvolupa tasques de voluntariat en àmbits del seu interès. El protagonista d'avui és en Víctor Gala, que ha fet el voluntariat al CEE Font de l'Abella.

ESTHER NAVARRO Monitora d’en Víctor Gala al Centre ocupacional Montilivi

Per a en Víctor, aquesta tasca de voluntariat que fa al CEE Font de l’Abella és una experiència molt enriquidora. És tot un repte i d’una gran ajuda per fer-lo sentir responsable i necessari a la comunitat.

El fet de tornar a l’escola on va estar anys enrere com alumne, tenir ara l’oportunitat de fer-ho com a voluntari fa que es vegi des d’una altra perspectiva molt positiva, que el fa sentir bé i alhora l’ajuda en el seu desenvolupament personal.

Ma. ÀNGELS VERDAGUER Directora del CEE Font de l’Abella

El Centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera ofereix a cada persona usuària l’oportunitat de millorar el seu itinerari personal a partir també, de col·laboracions, com és en aquesta ocasió el CEE Font de l’Abella.
Estem acabant el curs i des CEE Font de l’Abella volem donar les gràcies a en Víctor Gala, exalumne de l’escola i que, des de fa dos anys, cada dilluns i dimarts ve una hora al centre a fer una activitat totalment inclusiva.
Puntualment i content arriba amb ganes de dur a terme la tasca acordada. S’encarrega de parar les taules del menjador de la secció d’infantil i primària. Cal felicitar-lo per l’ordre i pulcritud i ha recordat sempre les recomanacions que se li han fet.

No oblida mai de passar per recepció i direcció per saludar o acomiadar-se; de totes maneres, si aquests estan ocupats, amb molta educació s’acomiada de la persona que li obre la porta. És una experiència que valorem de manera molt positiva per a totes les parts implicades.

VÍCTOR GALA Usuari del Centre ocupacional Montilivi i voluntari al CEE Font de l’Abella

El març del 2017 vaig començar a fer de voluntari al CEE Font de l’Abella. Hi vaig tots els dilluns i dimarts de 12h a 13h.

Col·laboro en tasques de menjador: parar taula, posar coberts, gots i tovallons pels nens petits. També faig endreça dels contes de la biblioteca; els nens ho solen deixar una mica desordenat. M’agrada molt anar-hi i ajudar.

Tinc molt bons records de quan jo hi anava d’alumne: era petit i m’ho passava molt bé amb tots els companys, i sobretot amb l’Àlex Mijarra, amb qui solíem jugar a basquet.

Quan arribo a les 12h, els nens estan al pati jugant a bàsquet i futbol, a mi m’agrada parlar amb l’Andreu (infant de l’escola).

Anar de voluntari a l’escola em fa sentir molt content i feliç, és una experiència molt bona. Vull seguir anant-hi molt de temps!!

......................................................

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2018. Llegir més articles: REVISTA FRN

Si vols donar suport a projectes com aquest, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: