LAURA FRANCH

Un cas d’Èxit d’Inserció a l’Empresa Ordinària. Punt de vista de l'empresa

08-11-2018

Article de la Revista FRN nº5 del 2018

LAURA FRANCH Propietària del Pàrquing Eiximenis de Girona

Sempre m’he sentit a prop de les persones amb alguna discapacitat. Quan era petita, aquestes persones em despertaven un interès que m’impulsava a acostar-m’hi i a posar-me a l’abast de la seva mirada.

A mesura que m’he anat fent gran he entès quin era aquell impuls d’infantesa: l’afany de sentir la persona que hi ha al darrera de qualsevol ésser humà i que la seva discapacitat no em representi un obstacle per apropar-me a ella, sinó un pont que m’ajudava a salvar la distància que em separa de la seva dimensió més emotiva.

Actualment, observo que la mirada de la societat cap a la discapacitat també ha anat evolucionant cada cop més, i s’entén que la veritable inclusió només es perfecciona amb la incorporació de la persona al món del treball.

Afavorint la seva ocupabilitat i presència a l’entorn laboral, permetem que la persona obtingui guanys en l’autonomia i l’autoestima. També penso que les persones i les empreses ens hem d’adaptar per acollir les persones amb discapacitat, dotant-les de llocs de treball i tasques que poden ser realitzades amb les mateixes competències que les que poden oferir les persones “capacitades”.

Sóc conscient que encara queda molta tasca per fer i que amb el suport de projectes inclusius com el de la Fundació Ramon Noguera i el seu servei d’Orientació i Ocupació, s’està contribuint, des de fa molts anys, a fer visible la discapacitat i a donar un ajut a les persones que estan en aquesta circumstància.

Quan a la nostra empresa familiar es va plantejar l’oportunitat d’incorporar un treballador per atendre un dels torns de feina al pàrquing, ho vaig tenir clar. A partir del contacte amb la Fundació i de la mà de la Teresa López, tot van ser facilitats i, un cop enteses les nostres necessitats i els requeriments del lloc de treball, van posar en marxa tots els recursos per seleccionar el millor candidat per cobrir la nostra demanda laboral.

A l’entrevista preliminar amb el nostre futur col·laborador vaig descobrir l’Arcadi. Darrera la seva prudent timidesa hi havia unes ganes enormes de ser mereixedor d’aquesta oportunitat i una gran il·lusió. Tot i els meus temors, vaig decidir fer un “acte de fe” per l’Arcadi guiada per un sol pensament: “aquesta persona està disposada a donar-ho tot” i, tot seguit, amb la sempre incondicional ajuda de la Dolors, vam decidir contractar-lo. Un cop seleccionat, l´Arcadi em va enviar un correu molt emotiu carregat d’il·lusió i gratitud que em va alegrar la setmana.

Tal com he escrit al començament, de seguida em vaig sentir commoguda pel seu afany, que no és gens freqüent en altres entrevistes de feina on, malauradament, acostumes a trobar actituds ben diferents.

Un cop feta la incorporació i transcorreguts uns mesos, us puc assegurar que estic plenament convençuda que no ens hem equivocat i que valoro molt positivament l’experiència. Per acabar, també vull manifestar que hem començat a recollir els testimonis positius dels nostres clients, pel tracte rebut per part de l’Arcadi. Es defensa perfectament amb els clients estrangers i transmet en tot moment una positiva sensació de confiança i seguretat.

......................................................

Article publicat a la Revista Anual de la Fundació Ramon Noguera 2018. Llegir més articles: REVISTA FRN

Si vols donar suport als nostres projectes, fes-te AMIC DE LA FUNDACIÓ

Entrades relacionades: